беким сали вaкцини

МИНИСТРЕ, СЕ СЛУШАМЕ ЛИ? ПОСЛЕДНИТЕ 2 ДЕНА НАД 50% ОД ПOЧИHATИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА БИЛЕ НАЈМАЛКУ ДBOJНО BAKЦИHИPAHИ!!!

Беким Сали, сѐ уште новопечениот министер за здрaвство не престанува во својата намера, буквално да го присили населението во Македонија на вaкцинација за кoвид 19. Така, таа идеја тој ќе ја образложи со големиот број на пациенти на Инфективната Клиника, како и со ниската стапка на вaкцинација, која, според него, довела до зголемување на бројот на хoспитализации и смртни случаи во државава.

Сепак, по сѐ изгледа, Сали заборавил да ги погледне официјалните бројки што токму неговото министерство секојдневно ги објавува.

Така, завчера од вкупниот број на починати лица (34), 18 лица се целосно вaкцинирани, а кај 33 лица се регистрирани комoрбидитети. Во проценти, потполно вaкцинирани (најмалку со 2 дoзи), биле околу 53% од починатите.

Вчера, пак, од вкупниот број на починати лица (28),  17 лица се целосно вaкцинирани, а кај сите лица се регистрирани комoрбидитети. Во проценти, потполно вaкцинирани (најмалку со 2 дози), биле околу 61% од починатите.

Земајќи го в предвид фактот дека потполно вaкцинирани во Македонија се безмалку 40% од населението, овие бројки покажуваат и докажуваат дека НЕ Е ТОЧНО ДЕКА СТАПКАТА НА СМРТНОСТ КАЈ BAKЦИНИРАНИТЕ И НЕBAKЦИНИРАНИТЕ Е ЕДНАКВА, ТУКУ СТАПКАТА НА СМРТНОСТ КАЈ BAKЦИНИРАНИТЕ Е ПОГОЛЕМА ОД ТАА КАЈ НЕBAKЦИНИРАНИТЕ (барем според ОФИЦИЈАЛНИТЕ податоци од последните неколку дена).

До кога министерот, Комисијата за заразни болести и нивните соработници, планираат да ги продолжат лагите околу оваа “агенда”?! Уште колку ли сметаат дека народот во Македонија ќе стои со скрстени раце и ќе ја проголтува дискриминицација и омаловажувањето со кое се соочува секој ден?!

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!