na budalite se zarabotuva najmnogu

НА БУДАЛИТЕ СЕКОГАШ НАЈМНОГУ СЕ ЗАРАБОТУВА

Поради големата интелигенција во ЕУ, особено Германија, која се обиде да испорача што повеќе оружје во Украина, цената на струјата, цената на бензинот и нафтата растат.

Германија фантазира за престанок со купување руски гас, Украинците ги исклучуваат чешмите кога ќе се сетат, тие би купувале американски пет пати поскап гас. Но, тие имаат проблем.

Американскиот гас мора да дојде до бродовите со ЛНГ, а гасот мора да се претоварува на терминалите за ЛНГ. Колку терминали за LNG има Германија? Ниту еден. Нула.

Затоа постои Велика Британија што не знае што да прави со гасот, патем најевтин во последните 18 месеци. Доставуваат гас во Европа преку гасоводи и ги тријат рацете. Тие не знаат што да прават, па ги вклучија сите гасни термоцентрали и до вчера увезуваа струја од ЕУ, сега ја извезуваат истата струја низ ЕУ. Ги тријат рацете, и ги бројат парите.

Сепак, тоа не е крајот. Додека ја пишуваме статијата, рубљата урива рекорди и зајакнува во однос на американскиот долар. Пред нешто повеќе од два месеци за 140 рубли, можевте да добиете 1 американски долар. Денеска за ист долар треба да се издвојат двојно помалку рубљи, односно 62 рубљи. Пресметката е едноставна, Русите ја зајакнаа куповната моќ во однос на американските стоки и услуги за повеќе од два пати.

Да ја погледнеме цената на бензинот. На почетокот на годината цената на гасот беше нешто повеќе од 4 долари. Денес за истото количество гас треба да се издвојат повеќе од 8 долари. Повторно, Русија заработува двојно повеќе пари од пред три месеци за продадениот гас, а ако на целата заработувачка се додаде и курсот на рубљата, кој секој ден е се посилен, тогаш слободно можеме да ја повториме изјавата од нашиот наслов: „на будалите секогаш се заработува најмногу“.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!