g7 samit

НА G7 САМИТОТ НИ ЗБОР ЗА KOBИД – BИРУCОТ ПОВЕЌЕ НЕ Е НА МЕНИТО НА ГЛОБАЛИСТИТЕ

Се сеќавате на почетокот на оваа година кога не можевте да го вклучите телевизорот или да се вклучите онлајн без да бидете бомбардирани од постојан бран на ширење страв од кoвид? Да, еве неколку медицински „експерти“ од маргините кои се појавуваат на социјалните мрежи во желба да предизвикаат паника како онаа на д-р Плавшиќ, Шеклер, Мехмедовиќ, Даниловски, итн.

Се сеќавате кога не можевте ни да поставувате прашања за валидноста на тврдењата на Кон, Тиодоровиќ, Ентони Фаучи, ЦДЦ и други, без да бидете блокирани на социјалните мрежи?

Се сеќавате на лудилото и ревноста на побожниот култ Кoвид кој седи во своите маскирани автомобили, луѓето шетаат надвор со маски, а потоа ги вирусот ги напаѓа луѓето што не носат маски?

Настанот на пaндемијата на Кoвид беше речиси совршена комбинација на стравот предизвикан во главите на кукавиците, заедно со предизвиканиот авторитаризам во главите на луѓето кои длабоко во себе очајно сакаат да ги контролираат сите останати околу нив.

Каде отиде целата таа „атмосфера“? Таа исчезна за неколку недели кога корпоративните медиуми се откажаа од наративот. Имаше неколку причини за ова…

Прво, стапката на смртност од инфекција со Кoвид беше премногу ниска за да ја оправда целата пропаст. Со просечна стапка од само 0,27% (неодамна прилагодена на 0,23%), огромното мнозинство луѓе немаат за што да се грижат поради вирусот.

Второ, се разоткри лагата за „пaндемијата на невaкцинираните“.

Трето, напорите за пасош за вaкцини не успеаја во САД на федерално ниво и во републиканските држави, и така остатокот од светот виде дека половина од земјата може да функционира совршено без мeдицинска тиранија.

Откако ќе има работен пример што му пркоси на моделот на медицинската тиранија, другите земји ќе бараат одговори зошто мора да останат во изолација додека некои луѓе можат да бидат слободни? Само неколку нации со најекстремен авторитаризам (како Кина) продолжуваат да спроведуваат блокади.

Сите изговори за затворање и присилна вaкцинација се распаднаа во Македонија, регионот, но и во Америка, а секое дополнително наметнување пасоши инспирираше милиони Американци потенцијално да земат оружје. Значи, естаблишментот отстапил од планот. Беше толку едноставно.

Ова напуштање на вредната програма на Кoвид стана евидентно на последниот самит на Г7, за кој се чини дека Ковид не е наведен како тема на дискусија, а пaндемијата досега беше целосно засенета од други грижи. Светските лидери очигледно продолжија понатаму и веќе не носат маски за шоуто (ако вaкцините навистина функционираат, за што ви треба маска? Ако не делуваат, тогаш зошто ја примате?). Наместо тоа, темата Русија и војната во Украина доминира во Г7. Секундарните теми вклучуваат климатски промени и „родова еднаквост“.

Поимот за кoвид како проблем се чини дека е во согласност со промените во фокусот на јавноста. Инфлацијата моментално е на врвот на листата на најголеми проблеми со кои се соочуваат земјите ширум светот.

Самитот на Г7 сигурно ќе допре до инфлацијата и други економски прашања, но се чини дека тие имаат намера да го сторат тоа само како начин да ја обвинат Русија за економската криза. Да го повториме фактот што Џо Бајден и многу други светски лидери одбиваат да го признаат: Инфлациската криза започна ДОЛГО пред Русија да ја нападне Украина. Додека санкциите против Русија дефинитивно ќе ги разјаснат проблемите во синџирот на снабдување, поголем проблем е печатењето на фиатот на централната банка и премногу долари за премалку стоки.

Ситуацијата во Украина исто така избледува како тема на широко распространет гнев кај Американците. Европа е директно засегната од нивната зависност од руската нафта и природен гас, но се поставуваат прашања зошто да бидеме толку фокусирани на Украина кога има многу поголеми проблеми. Сè на сè, политичарите на естаблишментот продолжуваат да игнорираат едно прашање за кое најголемиот дел од светот сака одговори и решенија, а тоа е економската криза. Но, за да понудат одговори, тие прво би требало да ја признаат вистинската тежина на заканата и нема да го сторат тоа додека не биде предоцна да направат нешто во врска со тоа.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!