НАЈНОВИ ДОКАЗИ ДЕКА МАСКИТЕ НЕ ФУНКЦИОНИРААТ ВО БРОЈКИТЕ НА НОВ ЗЕЛАНД КОИ ГИ ЗАСЕНУВААТ ТИЕ НА АВСТРАЛИЈА, КАДЕ НЕМА МАСКИ ВЕЌЕ НЕКОЕ ВРЕМЕ

НАЈНОВИ ДОКАЗИ ДЕКА МАСКИТЕ НЕ ФУНКЦИОНИРААТ ВО БРОЈКИТЕ НА НОВ ЗЕЛАНД КОИ ГИ ЗАСЕНУВААТ ТИЕ НА АВСТРАЛИЈА, КАДЕ НЕМА МАСКИ ВЕЌЕ НЕКОЕ ВРЕМЕ

Најновите податоци покажуваат дека пријавените инфекции со Кoвид во Нов Зеланд и Сингапур далеку ја надминале Австралија во последниот бран на Омикрон и покрај ултра- строгите правила за маски што беа отфрлени во Австралија уште пред некое време. MailOnline ја објавува приказната под наслов: „Неверојатните податоци што може да докажат дека маските не функционираат“.

Маските се носат насекаде во густо населениот азиски град, додека Новозеланѓаните се принудени да ги носат на сите затворени јавни места, како што се трговски центри и библиотеки. Но, и двете сега имаат поголем број случаи на милион од Австралија, каде што правилата за задолжителни маски се напуштени во повеќето внатрешни услови.

Се чини дека овие бројки му пркосат на притисокот сега во Австралија за враќање на задолжителните маски, кои во моментов се задолжителни само во јавниот превоз и во центрите за здравствена заштита на стари лица. Откако Австралиските задолженија почнаа да се намалуваат минатиот октомври, бројот на случаи по глава на жител во Сингапур ја надмина, се совпадна или заостануваше зад Австралија, пред повторно да се зголеми. Во Нов Зеланд, бројот на случаи беше шест недели зад австралискиот бран Омикрон во јануари, но од февруари тие се поклопија или ја надминаа Австралија. Стапките на смртност во Нов Зеланд, исто така, ја надминаа Австралија по глава на жител на почетокот на март, и покрај тоа што Новозеланѓаните живеат со најстрогите ограничувања и задолженија за носење маски – и оттогаш останаа повисоки. Во Сингапур, стапките на смртност паднаа под Австралија во април, откако напредуваа меѓу октомври и Божиќ, но сега брзо се зголемуваат и треба уште еднаш да ја надминат Австралија.

Наодите од Сингапур беа споделени на Твитер од професорот за заразни болести на Австралискиот национален универзитет, Питер Колињон, додека на Твитер беснее дебата за потребата од маски. Објавата, првично направена од жител на Сингапур, додаде: „Сингапур никогаш не се откажал од своите маски. Потребни се маски во затворени простории во секое време. Австралијците воопшто не носат маски. Ајде да ги споредиме податоците“. Се разбира, ова е само последниот пример кој покажува дека маските прават многу малку или ништо за да го спречат ширењето на вирусите во воздухот и може дури да ги влошат работите.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!