НАМЕРНО ИЛИ НЕ? ГЕРМАНСКАТА ВОЈСКА ДОБИ УНИФОРМИ СО ОЗНАКА „SS“

НАМЕРНО ИЛИ НЕ? ГЕРМАНСКАТА ВОЈСКА ДОБИ УНИФОРМИ СО ОЗНАКА „SS“

Илјадници германски војници на Бундесверот добија службена облека со големина SS, значи, од сите можни ознаки, тие ја обележаа маскирната облека наменета за германските вооружени сили со две букви кои ги симболизираат најлошите воени злосторства извршени од нацистите во Втората светска војна, пренесува Билд.

Vesnik broj 3-naslovna - Copy3

Дали маскирната облека е нарачана со големина SS или е погрешно испорачана? Нејасно е.

Факт е дека војниците мора да ја носат оваа униформа.

Во „решението“ на Министерството за одбрана Кристин Ламбрехт (57, СПД), која одговорила за „Билд“, се вели: Војниците сами да ги тргнат етикетите од униформите – бидејќи „за големината S- се користела кратенката „SS“, односно „мала“.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!