НАСА ПОДГОТВУВА СТУДИЈА ЗА НЛО

НАСА ПОДГОТВУВА СТУДИЈА ЗА НЛО

Студија за НЛО од тим научници на НАСА започна во понеделникот, при што истражувачи од различни дисциплини истражуваат некласифицирани податоци за подобро да ги разберат воздушните феномени. По децении тајност, повеќе владини агенции сега го насочуваат своето внимание кон небото, вклучувајќи го и Пентагон.

vesnikmonikabroj2-1

Студијата на вселенската агенција обединува 16 истражувачи, вклучувајќи научници за податоци, океанографи, физичари и астробиолози, како и поранешниот пилот на борбен авион и астронаут Скот Кели.

Студијата ќе користи само некласифицирани податоци од цивилни и комерцијални извори и нема за цел да објасни што всушност се НЛО – кои НАСА ги нарекува Неидентификувани воздушни феномени (UAP). Наместо тоа, нивните наоди ќе ја информираат НАСА за тоа како најдобро да ги проучува идните видувања.

„Истражувањето на непознатото во вселената и атмосферата е во срцето на тоа кои сме ние во НАСА“, рече Томас Зурбухен, помошник администратор на агенцијата. „Разбирањето на податоците што ги имаме околу неидентификуваните воздушни феномени е од клучно значење за да ни помогне да извлечеме научни заклучоци за тоа што се случува на нашето небо. Податоците се јазикот на научниците и го прават необјаснивото објаснето“.

Во најавата на студијата во јуни, НАСА изјави дека „нема докази дека UAP се од вонземско потекло“.

Сепак, американската влада призна дека нема подобро објаснување за некои од видувањата на UAP. Пентагон објави извештај минатата година во кој се вели дека прегледал 144 видувања на UAP од 2004 година и може да објасни само едно: разнесен метеоролошки балон. Една година претходно, додека Конгресот го одржа првото сослушување за НЛО по повеќе од 50 години, Пентагон соопшти дека собрал речиси 400 извештаи од воениот персонал за мистериозни средби и видувања.

Министерството за одбрана создаде единица за следење на НЛО наречена Група за идентификација и управување со воздушни објекти, преименувајки ја во Канцеларија за решавање на аномалии на сите домени (AARO) и го прошири својот опсег за да вклучи копнени и морски објекти, како и на небото.

За разлика од тимот на НАСА, истражувачите на ААРО имаат пристап до доверливи воени податоци на САД и го третираат проектот како прашање на национална безбедност. Научниците на ААРО ќе „откријат, идентификуваат и прецизно ќе ги лоцираат објектите од интерес“ и ќе ги „ублажат и поразат“ безбедносните закани по потреба, соопшти Пентагон во јули.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!