natalitetot i klimatskite promeni

”НАУЧНИЦИТЕ” ГО ИМААТ ОДГОВОРОТ ЗА ДРАСТИЧНИОТ ПАД НА НАТАЛИТЕТОТ ВО МНОГУ ЗЕМЈИ! ТВРДАТ ДЕКА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ ПРИЧИНАТА

Зошто паѓа наталитетот во Германија? Што се случува со падот на раѓањата од 23% во Тајван? Зошто наталитетот во Швајцарија годинава паѓа за 10 отсто? Зошто Извештајот за надзор на вакцините на UKHSA не известува за новороденчиња од февруари, кој покажа пад од 10% на бројот на новороденчиња од година во година?

За среќа, таканаречената наука го има одговорот за нас. Овие проблеми со падот на наталитетот имаат позната причина, и како што тврдат овие научници, ниту короната ниту вакцинацијата немаат никаква врска со ова, туку ни помалку ни повеќе климатските промени.

pad na natalitetot

Мислите дека е случајно што најновата студија тесно поврзана со падот на наталитетот излезе во New England Journal of Medicine токму во овој момент, токму сега кога луѓето поставуваат прашања за тоа зошто има драстичен пад на наталитетот кај многу земји. Ништо не е случајно…

climate change

Една неодамнешна статија во ова списание за медицински науки тврди дека глобалното затоплување може да предизвика многу проблеми кај децата во развој и кај неродените деца. „Сите деца се во опасност“, вели една нова студија која има за цел, како што напишавме погоре, класично да ги трие очите на јавноста.

Извор:

New England Journal of Medicine: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMra2117706

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!