„BAKЦИНИТЕ... НЕ ГО НАМАЛИЈА ЗНАЧИТЕЛНО ПРЕНОСОТ НА KOBИД“ - РЕДОК МОМЕНТ НА ИСКРЕНОСТ ОД ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА CЗО

„BAKЦИНИТЕ… НЕ ГО НАМАЛИЈА ЗНАЧИТЕЛНО ПРЕНОСОТ НА KOBИД“ – РЕДОК МОМЕНТ НА ИСКРЕНОСТ ОД ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА CЗО

Во овој твит се вели:

„Иако вaкцините спасија безброј животи, тие не го намалија значително преносот на #СОVID19. Затоа, од витално значење е владите и приватниот сектор да продолжат да соработуваат и инвестираат во развојот на нови вaкцини кои спречуваат и инфекција и болест“-@DrTedros — Светска здравствена организација (CЗО) (@WHО) 27 јули 2022 година

Пред да го избришат, еве го линкот и скриншот:

Сепак, мислиме дека овој твит ќе опстои. Еве и зашто. Клучниот збор е „нови вaкцини“. Како што наративот им пука по шавови, а СЗО заедно со Фајзер и Модерна како комерцијални организации, сфаќаат дека кoрисниот животен век на нивниот производ истекува. Тоа не значи дека сте се спасиле од оваа дистопија и Новото Нормално кое е само класичен фашизам (амалгамација на приватниот капитал и тоталитарна државна контрола над населението). Значи само дека следат нови, поскапи и по-задолжителни вaкцини.

И да, пред некој да рече дека вaкцините се бесплатни (за разлика од хемофилтрацијата) – само малите деца не знаат дека на овој свет нема ништо бесплатно. Вaкцините ги плаќаат државите и нивните влади, а државите немаат свои пари. Или земаат од вас преку даноци, или се задолжуваат (па тоа го плаќаат на рати вашите деца), или печатат пари и предизвикуваат (хипер-)инфлација.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!