НЕ ПЛАНИРААТ ДА ЗАВРШАТ СО ТЕРОРОТ - ГЕРМАНСКИ ИНФEKTОЛОГ ТВРДИ: „ЌЕ ИМА НОВИ ВАРИЈАНТИ НА KOPOHABИPУCОТ“

НЕ ПЛАНИРААТ ДА ЗАВРШАТ СО ТЕРОРОТ – ГЕРМАНСКИ ИНФEKTОЛОГ ТВРДИ: „ЌЕ ИМА НОВИ ВАРИЈАНТИ НА KOPOHABИPУCОТ“

Новите варијанти уште побрзо ќе се шират, но не очекуваме тешка клиничка слика, објаснува германскиот инфектолог Андреј Трампуж. Она што во Германија се разгледува и подготува како здрaвствена стратегија е есента. Тие се загрижени дека 75 проценти вaкцинирано население не се доволни за идните битки по летото кога очекуваат дека ќе се вратат алфа и делта соевите. Со мала имунизaција вируcoт има голема слобода во мутацијата, вели професорот Трампуж.

„Ние немаме вaкцини кои би биле ефективни кон омикрон, но кон оваа варијанта не е потребна посебна вaкцина. Мора да се заштитиме кон оние варијанти кои се опасни. Фармацевстската индустрија работи на нови вaкцини, но таа нова вaкцина ќе има заштита најмногу кон алфа, делта и вуханската варијанта и помалку за омикронската варијанта како би имале со една вакцина што е можна многу подобра заштита. Што помалку има вaкцинирани или колку е подолг временскиот рок од последната примена вaкцина значи имунитетот се намалил тогаш било која варијанта има можност да се шири,“ вели тој.

Во Германија се дава четврта доза кај старите луѓе со цел до есен да се спречи да се шири некоја друга варијанта која би можела да биде многу поопасна од сегашната. Германскиот инфектолог вели дека заразените со омикрон имаат слаб имунитет за во иднина и може повторно во краток период да се заразат. Според него подобро е да се вaкцинираат и прележаните со цел да имаат уште подобар имунитет.

„Најдобро што сега може да се случи во наредните месеци е да сме три или четири пати вaкцинирани и плус да се инфицираме, вирусот во тој случај не е опасен и тоа е најдобриот можен имунитет како би поминале кон наредната зима без затворање и ризик за оние кои ние кажуваме со покревко општо здравје, старите луѓе и оние со хронични болести.“

Ако се прашувавте како изгледа лудилото кога психички нестабилна личност ќе добие „момент на внимание“…сега го имате одговорот…

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!