лукашенко мерки

НЕМА ДА ВЕРУВАТЕ КАКО ЛУКАШЕНКО КАКО ПРОФЕСОР ГИ ПОСТРОИ СВОИТЕ МИНИСТРИ КОИ САКАА ДА ВОВЕДАТ KOBИД-МЕРКИ! (ВИДЕО)

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, уште еднаш покажа нулта-толеранција за сите оние кои сакаат да ја спроведуваат светската агенда и во неговата земја.

На еден состанок со своите министри, тој буквално им одржа сурова лекција за тоа како треба да се однесуваат во врска со пандемијата од корона вирусот и рестрикциите кон граѓаните на Белорусија.

Ви пренесуваме дел од дискусијата:

Лукашенко: Колку што разбрав, Дмитриј Леонидович, сите присутни во салава се здрави луѓе? Ги ставивте во карантин пред средбата со претседателот? Ги тестиравте?

Дмитриј Леонидович (министер): Не.

Лукашенко: Не?! А како така дојдовте кај главата на државата, кај претседателот кој е еден и единствен во Белорусија, а не ги проверивте овде присутните? … Ако вие кај претседателот доаѓате слободно, зошто тогаш се изживувате врз луѓето? Овде никогаш никого не сте прашале за вакцина, за тестови, па зошто тогаш ги притисткате другите луѓе, зошто вакво насилство врз целата земја? Зошто ја повикавте полицијата да го проверува носењето на маски? А каде е министерот…. (Му се обраќа на друг владин министер, веројатно за внатрешни работи) Вие немате да правите нешто друго? Зошто го кршите законот? Ние немаме таков закон за да ги следиме луѓето што прават и да ги ловиме! Кому му глумите? Ако ги лечите луѓето, лечете ги како што треба! (до другиот министер, веројатно за здравство).

А Лукашенко тука нема да застане, па ќе продолжи: “Мислам дека не слушнаа и градоначалниците, а гледам дека започнаа казни и приморувања за вакцинација…Ве молев да не го дозволите тоа!”

Погледнете го целото видео во продолжение и секако споделете го со своите пријатели, како сите би дознале што значи да се биде вистински претседател на една суверена земја.

Се соочуваме со досега НЕВИДЕНА ЦЕНЗУРА на просторот на Република Македонија, па токму поради тоа и поради можноста да бидете во тек со буквално СИТЕ НОВИ ИНФОРМАЦИИ, следете ја нашата ФАН СТРАНА НА ФЕЈСБУК и нашиот КАНАЛ на единствениот медиум на интернет просторот БЕЗ ЦЕНЗУРА, Телeграм:

https://t.me/kolovrtcom