„НЕМА ИЗБОР ОСВЕН ИНТЕРВЕНЦИЈА“: БЕЛГИСКИОТ ПРЕМИЕР СТРАВУВА ОД „СЕРИОЗЕН РИЗИК ОД СОЦИЈАЛНИ НЕМИРИ“

„НЕМА ИЗБОР ОСВЕН ИНТЕРВЕНЦИЈА“: БЕЛГИСКИОТ ПРЕМИЕР СТРАВУВА ОД „СЕРИОЗЕН РИЗИК ОД СОЦИЈАЛНИ НЕМИРИ“

“Уште неколку вакви недели и европската економија ќе колабира”

Ова е застрашувачкото предупредување на уште еден лидер на ЕУ кој ги препознава потребите на својот народ над потребите да сигнализира доблест кон Украина (и против Путин – „заради демократијата“.)

Белгискиот премиер Александар Де Кру предупреди дека Европа треба веднаш да дејствува за да се справи со енергетската криза или да ризикува фундаментално економско затворање од кое блокот ќе се бори да закрепне долго време. За време на интервју за Bloomberg News, Де Кру предупреди: „Ризикот од тоа е деиндустријализација и сериозен ризик од фундаментални социјални немири“.

Како и голем број други лидери на ЕУ, кои брзо се повеќе дистанцираат од бриселските бирократи и технократи, белгискиот лидер предупредува на еднострана акција против Русија, повикувајќи „Искрено не гледам друг избор освен интервенции на пазарот“, рече Де Кру.

„Не добиваме втора шанса како 450 милиони Европејци да докажеме дека ги преземаме работите во наши раце. Она што го гледате денес е масовно одлевање на просперитетот надвор од Европската Унија“. Поточно, федералната влада на Белгија повикува на воведување широки ограничувања на цените на пазарите на гас, а не само на рускиот увоз „бидејќи Владимир Путин веќе рече дека ќе престане да продава гас“.

„Она што го гледате денес е масовно одлевање на просперитетот надвор од Европската унија“, заклучи Де Крос. „Ограничувањето на цената само на рускиот гас е чисто политичка цел“, ги удвои белгискиот министер за енергетика на предупредувањата на Де Кру, додавајќи дека Белгија „нема да се согласи со ова“ бидејќи „не ја гледа додадената вредност во тоа“. За безбедноста на снабдувањето со гас и електрична енергија оваа зима, Де Кру го увери својот народ дека Белгија ќе биде добро (ни нас не ни е јасно од каде го знае тоа!), но предупреди дека ако која било европска земја дојде во ситуација на прекин на струја, тоа ќе биде „ огромен проблем за сите нас“.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!