НЕВООБИЧАЕНИ TOКСИЧНИ КОМПОНЕНТИ ПРОНАЈДЕНИ ВО BAKЦИНИТЕ ПРОТИВ KOBИД: ГЕРМАНСКИ НАУЧНИЦИ

НЕВООБИЧАЕНИ TOКСИЧНИ КОМПОНЕНТИ ПРОНАЈДЕНИ ВО BAKЦИНИТЕ ПРОТИВ KOBИД: ГЕРМАНСКИ НАУЧНИЦИ

Група независни германски научници пронајдоа токсични компоненти – главно метални – во сите примероци од вaкцините против KOBИД што ги анализираа, „без исклучок“ користејќи современи медицински и физички техники за мерење.

Работната група за анализа на вакцини против Ковид вели дека некои од токсичните елементи пронајдени во ампулите со вaкцини AstraZeneca, Pfizer и Moderna не биле наведени во листите со состојки од производителите. Во вакцините се пронајдени следниве метални елементи:

  • Алкални метали: цезиум (Cs), калиум (K)
  • Земјено алкални метали: калциум (Ca), бариум (Ba)
  • Преодни метали: кобалт (Co), железо (Fe), хром (Cr), титаниум (Ti)
  • Лантаноиди: цериум (Ce), гадолиниум (Gd)
  • Борова група: алуминиум (Al)
  • Јаглеродна група: силициум (Si)
  • Кислородна група: сулфур (S)

Овие супстанции, дополнително, „се видливи под микроскопот на темно поле како карактеристични и сложени структури со различни големини, можат само делумно да се објаснат како резултат на процесите на кристализација или распаѓање, и не можат да се објаснат како контаминација од производниот процес. “ откриле истражувачите. Тие ги прогласија наодите како прелиминарни.

Наодите „се надоврзуваат на работата на други истражувачи во меѓународната заедница кои опишале слични наоди, како што се д-р Јанг, д-р Нагасе, д-р Бота, д-р Флеминг, д-р, Роберт Вејклинг и д-р Ноак“, изјави д-р. Јанчи Линдзи, токсиколог кој не бил вклучен во студијата. „Бројот и конзистентноста на наводите само за контаминација, заедно со морничавата тишина од глобалните безбедносни и регулаторни тела, се проблематични и збунувачки во однос на „транспарентноста“ и континуираните наводи од овие тела дека генетските вакцини се „безбедни““. – додаде Линдзи.

Споредба на кристали во крвта и во вакцината; лево се среќаваат кристални формации во крвта на испитаниците вакцинирани со Comirnaty (BioNTech/Pfizer), сликите од десната страна покажуваат дека овие типови на кристали се наоѓаат и во вакцините на Комирнати. (Податоци од Хелен Крен).

Хелена Крен, основачот на групата, ги достави наодите до германските владини власти на увид. „Го доставивме до учесниците на владата и дополнителни обраќања од весниците со платформата open-debate.eu, само во Германија, Австрија и Свис“, изјави Крен. Два други важни наоди беа дека примероците од крв од вакцинираните имале „значајни промени“ и дека се забележани повеќе несакани ефекти пропорционално со „стабилноста на обвивката на липидните наночестички“. Липидната наночестичка е екстремно мала честичка, мембрана растворлива во масти која е носител на гласникот РНК (mRNA).

Методологија „Користејќи мал примерок од анализи на крв и од вакцинирани и од невакцинирани лица, утврдивме дека вештачката интелигенција (АИ) може со 100% сигурност да прави разлика помеѓу крвта на вакцинираните и невакцинираните. Ова укажува дека вакцините КОВИД-19 можат да влијаат на долготрајни промени во составот на крвта на лицето вакцинирано без тоа лице да биде свесно за овие промени“, се вели во студијата. Наодите за акутни и хронични физиолошки промени во крвта на оние кои биле инокулирани со вакцините, кои постојано се забележуваат преку софтверот за вештачка интелигенција, „исто така ги повторуваат наодите на многу други истражувачи и ги поддржуваат тврдењата за контаминација“, рече Линдзи. „Утврдивме дека вакцините против Ковид-19 постојано содржат, покрај загадувачи, супстанции чија цел не можеме да ја утврдиме“, се вели во нивната студија. Групата се состои од 60 членови, вклучувајќи лекари, физичари, хемичари, и микробиолози, поддржани од адвокати и психолози. Тие рекоа дека критичарите на mRNA вакцините КОВИД-19 „биле јавно клеветени, отфрлени и економски уништени“ и како такви, „спротивно на вообичаената практика во науката, решивме да се заштитиме со тоа што ќе останеме анонимни како автори на овој извештај .“

Научниците тврдат дека нивните резултати се вкрстено потврдени со помош на следниве мерни техники: „Скенирана електронска микроскопија (SEM), енергетска дисперзивна рендгенска спектроскопија (EDX), масовна спектроскопија (MS), анализа на индуктивно поврзана плазма (ICP), микроскопија на светло поле (BFM), микроскопија на темно поле (DFM) и дијагностика на слики во живо од крв, како и анализа на слики со помош на вештачка интелигенција“. Аналитичарите објаснуваат дека соработувале со други групи во различни земји кои спроведувале слични истраги и добиле резултати во согласност со нивните.

„Резултатите од нашата анализа на вакцините, следствено, може да се сметаат за вкрстено потврдени“, се вели во збирниот извештај за нивните наоди.

За вакцинираните кои имаат честички во крвта од непознато потекло, претхондо пишуваше и македонскиот Off.net.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!