kolku od naselenieto koristi internet

НОВА СТУДИЈА ОТКРИВА ДЕКА ЕДНА ТРЕТИНА ОД ЛУЃЕТО НА ПЛАНЕТАТА НЕ КОРИСТАТ ИНТЕРНЕТ – ДАЛИ ТОА МУ ОДГОВАРА НА ГОЛЕМИОТ РЕСЕТ?!

Во модерните времиња, можеби изгледа дека нема место на Земјата што не е поврзано со World Wide Web, но тоа не е точно – главно затоа што комуникациските услуги се премногу скапи.

Исто така, може да се протолкува дека е точна можноста на глобалистите кои сакаат да го спроведат Големото ресетирање да им одговара што е можно помалку луѓе да имаат пристап до Интернет, а со тоа и можни информации кои ќе предизвикаат револт кај нив.

Една третина од човештвото не користи Интернет, иако 95 отсто од светското население е во опсегот на мобилната широко-појасна мрежа, според Извештајот за глобална поврзаност за 2022 година.

Според наодите, најмалку 390 милиони луѓе немаат можност да се поврзат на Интернет. Секој трет поединец кој теоретски би можел да оди на интернет одлучува да не го стори тоа поради високи трошоци, недостаток на уреди или други причини.

„Пет проценти од светското население не може да се поврзе на интернет. Во Африка тој удел е 18 отсто“, се вели во извештајот. „Уште 32 отсто од луѓето на планетата (49 отсто во Африка) се во опсегот на широко-појасна мрежа, но не се на интернет, поради недостаток на пристапност, недостаток на пристап до уредот и/или недостаток на свест, вештини или цел. “

Хистеријата со коронавирусот доведе до значително зголемување на употребата на Интернет за оние кои беа „доволно привилегирани“ да се поврзат. За други, хистеријата „ја влоши цената на дигиталното исклучување“, а за еден дел значеше и апсолутна цензура и вовед во дистописката реалност во која веќе живееме денес.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!