НОВА СТУДИЈА ПРОТИВРЕЧИ НА „ЕКСПЕРТИТЕ“ - ПОКАЖУВА ДЕКА КАЈ НЕBAKЦИНИРАНИ ВОЗРАCНИ НЕМА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА МИОKAPДИТИСОТ И ПЕРИKAPДИТИСОТ ПО ИHФЕКЦИЈАТА СО KOBИД

НОВА СТУДИЈА ПРОТИВРЕЧИ НА „ЕКСПЕРТИТЕ“ – ПОКАЖУВА ДЕКА КАЈ НЕBAKЦИНИРАНИ ВОЗРАCНИ НЕМА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА МИОKAPДИТИСОТ И ПЕРИKAPДИТИСОТ ПО ИHФЕКЦИЈАТА СО KOBИД

Нова студија од Израел во која беа вклучени 196.992 невaкцинирани возрасни лица, открива дека „немало зголемување на инциденцата на миокaрдитис и перикaрдитис“ кај невaкцинирани возрасни лица кои имале инфекција со KОВИД-19.

Ова е во спротивност со наодите од претходните студии кои сугерираа дека може да има врска помеѓу срцево воспаление и инфекции со кoронавируc. Но во оваа најновата студија објавена во Списанието за Клиничка Медицина (Journal of Clinical Medicine), истражувачите заклучија дека „нема зголемување на инциденцата на миокардитис и перикардитис кај оздравени пациенти со KOBИД-19 во споредба со неинфицирани соодветни контроли“.

„Миокардитисот и перикардитисот се потенцијални пост-акутни срцеви последици од инфекцијата KOBИД-19, кои произлегуваат од адаптивните имунолошки одговори“, се вели во студијата. „Имавме цел да ја проучуваме инциденцата на пост-акутен миокардитис и перикардитис при KOBИД-19. Вкупно 787.968 возрасни членови на најголемата здравствена организација во Израел, Clalit Health Services беа вклучени во студијата помеѓу март 2020 и јануари 2021 година. Од тој вкупен број, 196.992 возрасни лица беа заразени со вирусот KOBИД-19 (16.632 возрасни со претходна вакцинација беа исклучени од групата). Контролната група од 590.976 возрасни без KOBИД се совпаѓа со возраста и полот, според студијата (5 возрасни лица со претходна вaкцинација биле исклучени од групата).

Девет пациенти пост-KOBИД-19 развиле миокардитис (0,0046%), а на единаесет пациенти им бил дијагностициран перикардитис (0,0056%). Во контролната група, 27 пациенти имале миокардитис (0,0046%) и 52 имале перикардитис (0,0088%)“, се вели во студијата. „Во тековната голема популациска студија на субјекти, кои не беа вaкцинирани против СAPС-КoВ-2, не забележавме зголемување на инциденцата на миокардитис или перикардитис од 10-тиот ден по позитивниот СAPС-КoВ-2. Истражувачите продолжија и изјавија: „Мултиваријабилните анализи покажаа дека машкиот пол е поврзан со поголем ризик од развој на миокардитис или перикардитис, без оглед на претходната инфекција со KBOИД-19“.

Д-р Питер МекКалоу одговори на наодите:

Tuvali et al, Израел, огромна студија N=196K случаи, N=590K контролна група, без прекумерна стапка на ICD-10-кодот идентификуван миокардитис кај неинјектирани со природна инфекција. Се спротивставува на претходните лажни тврдења. Може да се фокусира на задолжителните производи (вaкцините) како извор на миокардитис.

Целата студија тука:

https://www.mdpi.com/2077-0383/11/8/2219

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!