НОВИ ПОДАТОЦИ ОД ХОЛАНДИЈА ЈА ОТКРИВААТ ВРСКАТА ПОМЕЃУ ПОГОЛЕМОТО BAKЦИНИРАЊЕ И ПОГОЛЕМАТА СМРТНОCТ

НОВИ ПОДАТОЦИ ОД ХОЛАНДИЈА ЈА ОТКРИВААТ ВРСКАТА ПОМЕЃУ ПОГОЛЕМОТО BAKЦИНИРАЊЕ И ПОГОЛЕМАТА СМРТНОCТ

Во текот на изминатите неколку месеци, индикациите за позитивна кoрелација помеѓу смртноста од сите причини и вaкцините против Кoвид растат.

За да се докаже постоењето на оваа кoрелација, сепак од клучно значење е да се биде во можност да се спореди стапката на смртност и примената на вaкцината во релативно хомогена популација.

Ова е она што сега го направи холандскиот истражувач Андре Редети. Тој ја споредува стапката на смртност и примената на вaкцините помеѓу општините во Холандија и не наоѓа ефект на намалување на смртноста од вaкцинацијата. Наместо тоа, тој наоѓа статистички значајна позитивна кoрелација помеѓу вaкцините и смртноста.

Периодот за кој станува збор е меѓу 35тата и 52рата недела во 2021 година. Како што покажува графикот, постои силна кoрелација, т.е., поголемото вaкцинирање во општината е во кoрелација со повисока стапка на смртност.

Целосната анализа сè уште не е рецензирана, но е достапна на Researchgate. Тие резултати се совпаѓаат со загрижувачките бројки за прекумерна смртност што сега ги гледаме во многу земји.

Она што никој не сака да го признае веројатно е наплив на стапката на сериозни негативни ефекти од вaкцините против КOВИД-19, во споредба со другите вaкцини.

Дополнителна причина може да биде понекогаш негативниот ефект на вaкцинацијата врз смртноста специфична за Кoвид, на пример во Велика Британија. Тие резултати се навистина загрижувачки.

А она што е можеби уште позагрижувачко е општата цензура кога станува збор за нивно објавување или дискутирање. Мејнстрим медиумите ја избегнуваат дискусијата, а менаџментот на социјалните платформи како Facebook и LinkedIn дури воспостави правила против спомнување на какви било негативни факти во врска со вaкцините. Може само да се запрашаме што може да значи таквата цензура за тие бизнис лидери, ако и кога ќе избие масовната хистерија и кога одговорните за сузбивање на витални информации и објавување на опасни дезинформации ќе одговараат за нивните дела.

Овој текст е преземен од „Од симптоми до причини“ (From Symptoms to Causes), Thorstein Siglaugsson’s Substack.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!