lancet

НОВИОТ ИЗВЕШТАЈ НА ЛАНСЕТ ВЕЛИ ДЕКА Е МОЖНО ВИРУСОТ ДА ПОТЕКНУВА ОД АМЕРИКАНСКА ЛАБОРАТОРИЈА

Нов извештај од врвното медицинско списание „Лансет“ вели дека е „изводливо“ вирусот KOBИД-19 всушност да потекнува од лабораторија во Соединетите држави.

До овој момент, голем дел од шпекулациите за потеклото на пандемијата се фокусираа на лабораторијата Вухан во Кина.

Сепак, новиот документ сугерира дека Sars-Cov-2 можел да протече од лабораторија во САД како резултат на природно излевање или лабораториски инцидент.

Во извештајот се вели дека „независните истражувачи сè уште не ги истражиле“ американските лаборатории и дека Националниот институт за здравство „се спротивставил на откривањето детали“ за нивната работа.

И покрај доказите презентирани во истражувачкиот труд, Лансет продолжува да се соочува со критики за одбивањето да преземе акција против економистот професор Џефри Сакс, кој беше вклучен во истражувањето за публикацијата.

За време на подкастот кој го водеше Роберт Ф. Кенеди Јуниор, Сакс вели дека е ”прилично убеден” дека Ковидот е излезен од американска биотехнолошка лабораторија, а не природно.

Професорката Ангела Расмусен тврди дека појавувањето на Сакс на подкастот „ја поткопува сериозноста на мисијата на Комисијата Лансет до точка на целосно негирање“.

Сепак, професорот Сакс за Телеграф изјави дека останува на своите првични заклучоци.

„Сите го потпишаа финалниот текст. Прашањето за можно истекување од лабораторија главно се однесува на прашањето за заедничката работа на САД и Кина што беше во тек на вирусите слични на Сарс“, рече тој.

Иако има многу докази кои сугерираат дека вирусот протече од лабораторија во Вухан, одговорот на Кина на пандемијата нема многу смисла во тој контекст.

Во меѓувреме, владите на запад сè уште се многу заинтересирани да ги искористат сите можни методи за да ја убедат јавноста да не верува во било какви „теории на заговор“ за КОВИД или вакцините за вирусот.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!