ВАКЦИНИТЕ ПРОТИВ KOBИД ДАВААТ НУЛА ЗАШТИТА ОД СМРТ, СУГЕРИРААТ ПОДАТОЦИТЕ НА ЗАВОДОТ ЗА СТАТИСТИКА НА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА

ВАКЦИНИТЕ ПРОТИВ KOBИД ДАВААТ НУЛА ЗАШТИТА ОД СМРТ, СУГЕРИРААТ ПОДАТОЦИТЕ НА ЗАВОДОТ ЗА СТАТИСТИКА НА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА

Најновите податоци на ONS (Office of National Statistics, или Завод за Статистика) за смртни случаи според статусот на вaкцинација покажуваат дека од 5.678 смртни случаи од Кoвид во април и мај во Велика Британија, 93% или 5.276 биле кај вaкцинирани лица. Имајќи предвид дека владината табела за кoронавирус известува дека 93% од популацијата над 12 години примиле прва доза од вaкцината, 87% имале втора доза и 70% имале трета доза, овие податоци од реалниот свет сугерираат дека вaкцинираните не поминале ништо подобро. отколку невaкцинираните. Разложувањето на овие податоци според возраста не го подобрува изгледот. Во групата на возраст од 50 до 59 години, во април 86% и во мај 87% од смртните случаи биле од вaкцинирани лица, во споредба со 87% од групата вaкцинирани со најмалку една доза. Во групата 60-69, во април 88% и во мај 91% од смртните случаи биле кај вaкцинирани лица, наспроти 91% од групата. Во групата 70-79 години, во април 94% и во мај 90% од смртните случаи биле кај вaкцинирани лица, во споредба со 92% од групата. Во групата од над 80 години возраст, во април и мај 94% од смртните случаи биле од вaкцинирани лица, во споредба со 94% од групата. Забележете дека дефиницијата на ONS за смрт од Кoвид вклучува смртни случаи каде што Кoвид е спомнат каде било на потврдата за смрт, а не нужно како основна причина.

ONS го објави извештајот „Смртните случаи според статусот на вaкцинација, Англија“ на 6-ти јули. Многу статистичари се жалеа дека од крајот на март нема објавени необработени податоци кои покажуваат смртни случаи според статусот на вaкцинација. Затоа беше пријатно изненадување што овој нов извештај го поправи овој недостаток и ги вклучи смртните случаи според статусот на вaкцинација за април и мај. Слика 3 го прикажува бројот на смртни случаи од Кoвид по статус на вaкцинација за април и мај 2022 година. Во април имало 4.119 смртни случаи од Кoвид, од кои 3.837 биле луѓе вaкцинирани со најмалку една доза, што е 93% од вкупниот број. Во мај се регистрирани 1.559 смртни случаи од Кoвид, од кои 1.439 се на вaкцинирани лица, што е 92% од вкупниот број. Овие бројки се во согласност со процентот на смртни случаи меѓу вaкцинираните прикажан во податоците на Агенцијата за Јавно Здравство до моментот кога податоците престанаа да се објавуваат, на крајот на март. Конечниот извештај може да се најде овде, со податоците од реалниот свет прикажани во табелите 12 и 13, кои покажуваат дека процентот на смртни случаи според статусот на вaкцинација бил ист тогаш како во април и мај.

Смртни Случаи кај Вaкцинирани (со плаво) и Невaкцинирани (со црвено)

Максималниот процент на вaкцинирана популација е нешто повеќе од 90%, но процентот на смртни случаи во април и мај исто така беше над 90%. Зошто е ова важно? Затоа што, она што е секогаш потребно во секој експеримент е „контролна група“, група луѓе кои не учествувале во експерименталниот лек, вaкцината или што и да е предмет на студијата. Ако вaкцините се ефикасни во спречувањето на смртни случаи, би очекувале да видите поголема стапка на смртност кај луѓето кои не ги примиле вaкцините. Но ние не го гледаме тоа.

Зошто може да биде ова така? Можеби опаѓа ефикасноста. Сепак, процентите се на ова ниво веќе неколку месеци, што сугерира дека тоа не е целата приказна. Можеби невaкцинираните се група која самостојно се избира и која е несразмерно здрава група, или претходно била заразена – иако ако е така, ќе треба да се покаже а не да се претпоставува. Без оглед на причината, податоците на ONS јасно покренуваат важни прашања што треба да се решат. Се чини дека тие потврдуваат дека во реалниот свет, без оглед на тоа колку дози вaкцини може да има некој примено, нема апсолутно никаква разлика во веројатноста дека може да умре од Кoвид.

Во прилог го даваме и оригиналниот извор, кој дава линкoви до официјалните статистики, и благодарение на транспарентноста на податоците, можете и сами да ги проверите.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!