ОД РУБРИКАТА - КРАТКО И ЈАСНО - ПОВЕЌЕ БУCТЕРИ, ЗГОЛЕМЕН ВИШОК СМРТНОСТ

ОД РУБРИКАТА – КРАТКО И ЈАСНО – ПОВЕЌЕ БУCТЕРИ, ЗГОЛЕМЕН ВИШОК СМРТНОСТ

Економистот Џон Гибсон покажува дека има прекумерна смртност во Нов Зеланд поради поради буcтерите – 3та и 4та доза вaкцина против KOBИД-19, и тоа 16 вишок смртни случаи на 100 илјади жители.

„Возрасните групи кои најчесто користат буcтери имаа зголемување од 7-10% во стапките на прекумерна смртност откога беа воведени буcтери, додека возрасната група која е главно премлада за бустери не забележа пораст на вишокот на смртност.

Целата студија овде:

https://econpapers.repec.org/RePEc:wai:econwp:22/11

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!