ОДМАЗДА: РУСИЈА ЈА ОТСЕЧЕ ФИНСКА ОД ЕЛЕКТРИЧНАТА МРЕЖА!

ОДМАЗДА: РУСИЈА ЈА ОТСЕЧЕ ФИНСКА ОД ЕЛЕКТРИЧНАТА МРЕЖА!

Фингрид, финскиот национален мрежен оператор, потврди за Скај њуз дека веќе нема струја од Русија. Реима Паивинен, потпретседател на Фингрид, изјави дека се „убедени оти нема да има големи проблеми“ и се очекува Шведска да помогне.

Електричната енергија од Русија сочинува околу 10% од вкупната потрошувачка на Финска.

Ова дојде само денови откако Финска најави дека ќе поднесе барање за членство во НАТО.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!