германски научник писмо ѓоковиќ

ОТВОРЕНО ПИСМО ОД ГЕРМАНСКИ НАУЧНИК ДО НОВАК ЃОКОВИЌ: „ВИЕ СТЕ ПРИМЕР ЗА СИТЕ СЛОБОДНИ ЛУЃЕ“

Почитуван господине Новак Ѓоковиќ,

Со оглед на тоа што нема да бидам во можност лично да Ве контактирам, ви се обраќам преку Отворено писмо.

Јас сум германски научник и психолог и живеам во вашата земја Србија повеќе од две години.

Многу седмици оттука ја следам пaндемијата на страв која ширум светот ја започна ѓаволската финансиска „елита“ и присилата за вaкцинација со т.н. вaкцина која го менува гeнот.

Отсекогаш ме интересирале вашите изјави како исклучителен српски спортист и пример не само на младината, туку на сите ширум светот.

Кога денес ја прочитав вашата нова изјава во германските весници:

„Попрво ќе ги пропуштам трофеите отколку да бидам присилен да примам вaкцина за кoвид 19.“

и на BBC:

„Не сум против вaкцинацијата, но би ги жртвувал своите трофеи ако би ми наредиле да се вaкцинирам.“,

Бев воодушевен и би сакал да Ви честитам на храброста. Цела Србија ќе биде горда на Вас. За мене Вие не сте само пример на слободната младина, туку на сите слободни луѓе. Ви посакувам сѐ најдобро во иднина.

Со почит,

Руди Хансел (Rudi Hänsel),

Едикатор и дипломиран психолог

Белград/Србија

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!