западна фландрија

ПАРАДОКС НА ДЕЛО: БЕЛГИСКА ПОКРАИНА СО НАЈВИСОК ПРОЦЕНТ НА BAKЦИHИPAHИ ИМА НАЈВИСОК БРОЈ НА ЗАРАЗЕНИ ОД ПОЧЕТОКОТ НА ПAHДЕМИЈАTA!!!

Белгиската покраина Западна Фландрија, беше на мета на пофалби поради бројот на вакцинирани жители, a според “Сажен” таа има највисок процент на вакцинирани во цела Белгија, но во изминатиов период се соочува со најголем број на Ковид случаи од почетокот на пандемијата.

Коксијд, Миделкерк и Де Хан се општини во горенаведената покраина кои имаат највисока стапка на вакцинација во цела Белгија, со 88, 87, односно 86 % на вакцинирано население, пренесува RTFB.

Имено, во Фландрија, 60 од 64 општини имаат вакцинална стапка од над 80 проценти, што е далеку над Белгисикиот просек од 76.01% на државно ниво, и прашање е зошто баш тука најмногу беснее корона вирусот и уште еднаш се доведува во прашање ефикасноста на експерименталните вакцини..

Фактот што пикот на заразата во првиот бран во 2020 бил околу 8000 луѓе нови случаи неделно при неговиот максимум, а на 8ми ноември 2021 година се случува да има 2251 позитивен случај на ковид-19, и тоа во само еден ден, а при толкав процент на вакцинирани, доволно говори, но ништо не појаснува. Баш напротив, дополнително ни создава уште повеќе дилеми околу официјалниот наратив на здравствените власти, кој сѐ повеќе и повеќе се покажува како исклучително лажен!

Бројките од над 10.000 заболени во една недела за место со толку голем процент на вакцинирани се загрижувачки, а воедно и зачудувачки.

Се соочуваме со досега НЕВИДЕНА ЦЕНЗУРА на просторот на Република Македонија, па токму поради тоа и поради можноста да бидете во тек со буквално СИТЕ НОВИ ИНФОРМАЦИИ, следете ја нашата ФАН СТРАНА НА ФЕЈСБУК и нашиот КАНАЛ на единствениот медиум на интернет просторот БЕЗ ЦЕНЗУРА, Телeграм:

https://t.me/kolovrtcom