петро порошенко изјава 2014

ПЕТРО ПОРОШЕНКО, ПОРАНЕШНИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА УКРАИНА: „НАШИТЕ ДЕЦА ЌЕ ОДАТ ВО УЧИЛИШТЕ И ГРАДИНКА, А НИВНИТЕ ЌЕ СЕДАТ ВО ПОДРУМИ!“ (ВИДЕО)

Во моментите кога западната хистерија кон Русија и сѐ што е руско ја достигнува својата кулминација, во моментите кога е сосема дозволено посакувањето болна смрт на секој што дури само ја поддржува руската приказна во овој свет на измислици и лаги, вреди да ве потсетиме на една „демократска“ изјава на, ни помалку ни повеќе, поранешниот лидер на Украина, Петро Порошенко. Изјава за која, во едно нормално и вистински правично и демократско општество, истиот би морал и кривично да одговара!

Имено, Петро Порошенко, поранешниот претседател на Украина во 2014 година го изјави следново за Донбас:

„Ние ќе имаме работа, тие не.

Ние ќе имаме пензија, тие не.

Ние ќе имаме капитал за децата, а тие не.

Нашите деца ќе одат во школо и градинка, а нивните ќе седат во подруми.

Така и само така ќе ја победиме војнава,“ вели Порошенко уште во 2014 година.

Погледнете ја неговата оригинална изјава на следното кратко видео:

Дали нео-нацистичките структури биле и, можеби сѐ уште се дел и од највисокиот украински државен врв?! Судејќи по оваа изјава, одговорот е несомнено потврден…

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!