energetska kriza

ПОЧЕТОК НА ЕНЕРГЕТСКАТА ПРОБЛЕМАТИКА! ДЕКОРАТИВНОТО ОСВЕТЛУВАЊЕ НА ЗГРАДИТЕ ВО СРБИЈА ЌЕ БИДЕ ИСКЛУЧЕНО ОД ВЕЧЕРВА

Владата на Република Србија на денешната седница донесе заклучок со кој се препорачува исклучување на декоративното осветлување на објектите каде ваквото осветлување не е потребно.

Од вечерва планирано е исклучување на декоративното осветлување на зградата на Владата на Република Србија, зградата на Министерството за финансии и Министерството за економија, зградата на Претседателството, како и на други објекти и објекти каде што не е потребно.

Владата апелира до другите институции и организации да ја имплементираат оваа препорака како пример за одговорно и рационално однесување, за заеднички да се придонесе за решавање на предизвиците од енергетската криза со кои се соочуваат голем број земји.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!