ПОЧЕТОК НА ГЛОБАЛНА ТИРАНИЈА? ЗЕМЈИТЕ ОД Г20 ПОТПИШАА ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ГЛОБАЛНА BAKЦИНАЛНА ПОТВРДА ЗА ПАТУВАЊЕ

ПОЧЕТОК НА ГЛОБАЛНА ТИРАНИЈА? ЗЕМЈИТЕ ОД Г20 ПОТПИШАА ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ГЛОБАЛНА BAKЦИНАЛНА ПОТВРДА ЗА ПАТУВАЊЕ

Ако мислевте дека е готово со форсирањето на вaкцините, и тоа како се лажете. Се чини дека сме само на почетокот на долгата борба за слобода. Иако пaндемијата на Кoвид е наводно завршена, или така велат, глобалните лидери одлучија деновиве на Бали дека во иднина ќе биде потребен сертификат за вaкцинација за движење преку границите.

Vesnik-broj-4-naslovna-1-Copy4

Ова доведе до уште една теорија на заговор за која предупредувавме долго време. Секако, сето тоа се прави „за наше добро“, а целосната контрола што ќе ја имаат надлежните и огромните профити на фaрмацевтската индустрија, се само „случајна“ нуспојава.

Како што завршува состанокот на Групата 20 (Г20) во Бали, Индонезија, светските лидери потпишаа декларација за „надоградба на успехот“ на вaкциналните пасоши за KOBИД-19, со намера да се создаде глобален систем за верификација за да се олесни меѓународното патување.

„Го поддржуваме континуираниот меѓународен дијалог и соработка за воспоставување доверливи глобални дигитални здрaвствени мрежи како дел од напорите за зајакнување на превенцијата и одговорот на идните пaндемии, кои треба да капитализираат и да се надоврзат на успехот на постоечките стандарди и дигитални сертификати за KOBИД-19“, се вели во соопштението.

Лидерите на Г20, кои ги претставуваат 20-те најголеми светски економии и Европската унија, ја препознаа потребата за зајакнување на локалните и регионалните производствени капацитети и соработка во здрaвствените производи, како и овозможување подобар пристап до вaкцини, терапија и дијагностика на глобално ниво.

Изјавата, исто така, ја потврдува поддршката на земјите од CЗО за трансфер на технологија на вaкцини со мPHК, која има за цел да изгради капацитети во земјите со низок и среден приход за производство на вaкцини со мPHК.

Земјите рекоа дека го поздравуваат заедничкото производство и истражување на вaкцини и ја препознаваат важноста на заедничките технички стандарди и методи за верификација. Ова треба да се направи според Меѓународните здрaвствени регулативи за „да се олесни беспрекорното меѓународно патување, интероперабилноста и препознавањето на дигитални и недигитални решенија, вклучително и доказ за вaкцинација“.

Во понеделникот индонезискиот министер за здрaвство Буди Гунади Садикин зборуваше за потребата од дигитален здрaвствен сертификат според стандардите на Светската здрaвствена организација. Тој рече дека ќе биде воведен за време на следното Светско здрaвствено собрание во Женева во мај 2023 година.

„Ако сте вaкцинирани или правилно тестирани, можете да се движите. Така, за следната пaндемија, наместо 100% да го запрете движењето на луѓето, сепак можете да обезбедите одредено движење на луѓе“, рече Садикин.

„Значи, се надеваме дека за време на следната пaндемија сè уште ќе можеме да видиме одредено движење на луѓе, движење на стоки и движење на економијата“.

Во август 2021 година, CЗО објави книга за имплементација на пасошите за вaкцини, тврдејќи дека „здрaвствениот пасош базиран исклучиво на статусот на вaкцинација на поединецот може да го зголеми ризикот од ширење на болеста“. Ова и покрај неодамнешните докази дека мPHК вaкцините за KOBИД-19 не го спречуваат преносот или инфекцијата со вируcот.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!