ПОЧНАА ДА ЗАТВОРААТ КЛИНИКИ ЗА ПРОМЕНА НА ПОЛОТ И ДА ГИ ТУЖАТ

ПОЧНАА ДА ЗАТВОРААТ КЛИНИКИ ЗА ПРОМЕНА НА ПОЛОТ, НО И ДА ГИ ТУЖАТ

Дали сте дете кое страда од родова дисфорија и ви требаат хемикалии за да го блокираат пубертетот? Па, според клиниката за родовиот идентитет Тависток во Лондон, на повеќето мали деца им се потребни овие хемикалии. А тие работеа неказнето од 1983 година до минатиот месец. NHS неодамна ја затвори клиниката бидејќи истрагите се зголемуваат и негодувањето на јавноста расте поради наводите дека Тависток намерно дијагностицирал деца со нарушување на родов идентитет дури и кога тоа не било случај (како некогаш воопшто да било случај).

Со концептот на транссексуалност широко промовиран од корпоративните медиуми, левичарските родители, наставниците во јавните училишта и многу западни влади, не е ни чудо што толку многу деца почнуваат да чувствуваат потреба да се приклучат на трендот и да ја сигнализираат својата доблест. Генерално, повеќето деца сакаат да им угодат на возрасните околу нив и притисокот да се усогласат со каприците на родовиот идентитет е огромен.

Тависток, единствената британска клиника за промена на полот, премина од лекување на околу 130 деца пациенти годишно во 2010 година на лекување на речиси 2.400 во 2021 година. Всушност, клиниката се соочуваше со огромна побарувачка за услуги до моментот кога конечно се затвори, и бројни поборници за третманот на промена на полот за деца тврдат дека наскоро ќе бидат потребни ПОВЕЌЕ клиники како Тависток.

Што се смени во изминатата деценија? Процентот на луѓе родени со родова дисфорија не се промени; тоа би било статистички невозможно. Единственото нешто што се промени е тоа што политиката на транс идентитет сега е мода и младите се особено мета на транс пропагандата.

Контроверзноста во Тависток се продлабочи во 2020 година, кога случајот беше изнесен пред суд од Кира Бел, поранешна пациентка, која тврдеше дека е премногу млада за да се согласи на медицински третман под надзор на ГИДС, што ја започна нејзината транзиција од жена во маж додека сè уште беше тинејџер. Бел го добила својот првичен случај, но тој бил поништен по жалбата, а апелациониот суд го потврдил принципот на Гилик дека „лекарите, а не судиите, треба да одлучуваат за способноста на лице под 16 години да даде согласност за лекување“.

Со други зборови, одлуката е на истите лекари кои имаат политичка агенда и сакаат да заработат многу пари со тоа што ќе ги измамат децата и тинејџерите да веруваат дека се транс. Овие лекари, без никаква наука за да ги поткрепат овие тврдења за родов идентитет, се луѓето кои одлучуваат дали на вашето дете му требаат лекови за потврда на полот или операција во Велика Британија.

Исклучувањето на Тависток ја потврдува зголемената загриженост на јавноста поради погрешната природа на родовата идеологија и фактот дека децата без легитимно разбирање на сексуалноста се хемиски и физички осакатени во име на политичкиот култизам, а не на личното здравје.

Неодамна беше откриено дека клиниката исто така се соочува со масовна тужба од најмалку 1000 семејства на поранешни пациенти и списокот секојдневно се зголемува.

Слично како лекарите за абортус, лекарите кои го потврдуваат полот изгледаат многу повеќе преокупирани со политичкиот активизам отколку со исполнувањето на принципите и барањата на нивната професија. Покрај искушението таквите лекари да искористуваат несвесни и малолетни пациенти со цел да заработат големи суми пари преку владини грантови и исплати за осигурување, постои и искушение вештачки да се надува побарувачката за услуги за промена на полот како начин да се измисли „доказ“ дека дека родовата политика е толку распространета колку што се тврди.

Со други зборови, на луѓето треба да им се испере мозокот кога се млади и ќе пораснат и ќе се приклучат на култот кога ќе станат возрасни. Станува збор за производство на деструктивно политичко движење со произволна согласност. Натерајте ги да се обврзат на неповратна промена на полот како деца и тие може да останат заробени во левичарското крило до крајот на нивниот живот. Клиниката Тависток сега е затворена, но има повеќе од овие клиники низ западниот свет и монструозната природа на нивната мисија сè уште не е соодветно обработена.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!