ПОДАТОЦИТЕ ОТКРИВААТ: ГОЛЕМ СКОК НА СТАПКАТА НА СМРТНОСТ ВО АВСТРАЛИЈА ПО МАСОВНАТА BAKЦИHAЦИJA ЗА KOBИД 19!

ПОДАТОЦИТЕ ОТКРИВААТ: ГОЛЕМ СКОК НА СТАПКАТА НА СМРТНОСТ ВО АВСТРАЛИЈА ПО МАСОВНАТА BAKЦИHAЦИJA ЗА KOBИД 19!

Податоците покажуваат дека смртните случаи во Австралија се во пораст, и сето ова во време по владината кампања за масовно вaкцинирање со мPHК вaкцини, а тоа е многу сомнително, вели еден истражувач.

Алекс Беренсон, кој ги истражува податоците за вакцините, тврди дека ова е загрижувачки тренд што се појавил многу брзо по масовната вaкцинација што австралиската влада почнала да ја спроведува.

Прво, федералната влада кон крајот на минатиот месец објави дека цела Австралија забележала зголемување од 21 процент на вкупните смртни случаи оваа година.

„Дури и исклучувајќи ги смртните случаи од Кoвид, смртните случаи беа повеќе од 10 проценти над нормалното“, додава поранешниот известувач и автор на Њујорк Тајмс.

Второ, статистиката од австралиската држава Викторија, која наводно има понови податоци од федералната влада, според Беренсон, исто така покажала зголемување на смртните случаи од 27 отсто во споредба со 2020 и 2021 година.

Моделот е загрижувачки, вели Беренсон, бидејќи Австралија немаше значително зголемување на смртните случаи за време на пaндемијата на Кoвид во 2020 и 2021 година; сепак, земјата се смета за една од највaкцинираните во светот.

„Австралијците со нетрпение ја прифатија вaкцинацијата за Кoвид и беа вакцинирани со стапки кои се значително повисоки од оние на Американците. 95 отсто од луѓето на возраст од 16 и повеќе години во Нов Јужен Велс, најголемата држава во земјата, се вaкцинирани. „Бустeризирани“ со трета доза се 64 проценти“.

„Извештаите во научните списанија и во федералната база на податоци VАЕRS ги истакнаа случаите на тешка дијабетична дисрегулација по вaкцинацијата со мPHК вакцина. „Анегдотските приказни за постари луѓе кои страдаат од брзо ментално влошување, особено по втора инјекција или дополнителна инјекција, се исто така вообичаени“, рече Беренсон, цитирајќи студија насловена „Тешка дијабетична кетоацидоза по втора доза мPHК-1273 од вaкцината KOВИД 19“.

И покрај незабележливото зголемување на смртните случаи од Кoвид во текот на годините на пaндемијата, смртните случаи од Кoвид се зголемија оваа година и „достигнуваат нивоа многу повисоки отколку што беа пред Австралија да се вaкцинира“.

Алармантниот тренд треба да биде причина за загриженост во Австралија бидејќи „за прв пат од почетокот на Ковид, Австралија сега има значително повеќе дневни смртни случаи од САД по глава на жител“, рече Беренсон.

„Австралија сега пријави еквивалент на околу 125.000 американски смртни случаи од Кoвид, а огромното мнозинство се случи оваа година“, пишува тој.

И еве ја интересната работа: „… од 41 лице примени на одделенијата за интензивна нега, само двајца не беа вaкцинирани“.

Минатата недела, Беренсон документира слична вознемирувачка шема што се појавува во западноевропските земји, каде што смртноста од сите причини се зголемува главно кај постарите лица околу три месеци по последната кампања за примање на трета доза.

Зголемувањето вклучува, но не е ограничено на, некои смртни случаи од Кoвид. Неколку земји сега имаат стапка на смртност повеќе од 15 проценти над нормалата, што е крајно невообичаено – особено затоа што демографите очекуваа стапката на смртност да падне бидејќи Кoвид попушта.

Остриот пораст минатата есен дојде неколку месеци по вaкцинацијата за Кoвид. Подемот на овој проект доаѓа по буcтер дозите, кои беа многу почести во Европа отколку во САД.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!