ПОДГОТВЕН ЛИ Е ФАЛСИФИКАТ?! ТВ21 ОБЈАВИ НЕОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОД ПОПИСОТ - ВО ЗЕМЈАВА ЖИВЕАТ 65 ОТСТО МАКЕДОНЦИ И 24.7 ОТСТО АЛБАНЦИ?

ПОДГОТВЕН ЛИ Е ФАЛСИФИКАТ?! ТВ21 ОБЈАВИ НЕОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОД ПОПИСОТ – ВО ЗЕМЈАВА ЖИВЕАТ 65 ОТСТО МАКЕДОНЦИ И 24.7 ОТСТО АЛБАНЦИ?

Во однос на етничките заедници во земјава, околу 65 отсто се Македонци, околу 24,7 се Албанци, и 10-12 отсто се припадници на други заедници. 

Уште четири денови нѐ делат од објавувањето на резултатите од Пописот на население, а ТВ21 од извори во Заводот за статистика вечерва објави дел од резултатите во однос на бројот на резидентното и нерезидентното население.

Неофицијално, како што објави телевизијата, во земјава живеат околу 1 милион и 800 илјади граѓани, а заедно со дијаспората сме 2,1 милион жители, што значи дека околу 300.000 лица живеат во странство. Како што пренесе телевизијата, вкупниот број граѓани кои имаат матичен број изнесува 2,5 милиони.

Во однос на етничките заедници во земјава, околу 65 отсто се Македонци, околу 24,7 се Албанци, и 10-12 отсто се припадници на други заедници.

Заедно со дијаспората, според неофицијални извори, Македонците би излегле од 60 до 62 проценти, Албанците 29,5 проценти, а припадниците на останатите етнички заедници од 8 до 10 проценти.

Вреди да се напомене дека голем дел од резидентното македонско население одби да учествува во пописот, додека Македонците во дијаспората речиси воопшто не го прифатија најново броење на населението. Дали ќе бидеме сведоци на фалсификат или реални статистички податоци?!

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!