алемка маркотиќ деца

ПОГЛЕДНЕТЕ ПРЕД ПОВТОРНО ДА ГО ЦЕНЗУРИРААТ: ВОДЕЧКИОТ ЧЛЕН НА ХРВАТСКИОТ КРИЗЕН ШТАБ, АЛЕМКА МАРКОТИЌ, ВО ЕМИСИЈА ВО ЖИВО КАЖА ДЕКА BAKЦИHATA СЕ ИСПИТУВА НА НАШИТЕ ДЕЦА!!! (ВИДЕО)

Ова видео моравме да го погледнеме неколкупати, едноставно толку е шокантно она што во него го говори Директорката на Клиниката за Инфективни Болести во Загреб и водечки член на хрватскиот Кризен Штаб, Алемка Маркотиќ.

Се чини дека повеќе нема никаква потреба да се крие фактот дека се работи за експериментална вакцина, која сега, според зборовите на Маркотиќ, не се испитува врз децата од сиромашните земји, туку врз американските, европските, односно нашите деца.

Таа ќе каже:

“А на чии деца ќе ја испитаме вакцината?

Бројни вакцини се произведувани во западните земји, а испитувани во сиромашните подрачја во Азија и Африка, на сиромашни деца. Тоа мора да се испита на нечии деца, како моето дете би било сигурно кога ќе ја прими (вакцината).

На чии деца ќе испитаме?

Значи, ова е првпат, овој ковид сешто извлекува, но некои работи ги става во ред.

Значи, сега се испитува и на европските и на американските и на другите деца, а не само на африканските и азиските.” – ладно потврдува Маркотиќ.

Маркотиќ сепак не одговора на прашањето зошто некаков третман кој има поголеми шанси да доведе до смртни последици за децата од самата болест, има било каква потреба да биде испитуван врз било кое дете на планетава…

Видеово еднаш веќе беше цензурирано, но повторно се појави и веќе ја бранува целата балканска јавност. Можете да го погледнете во продолжение:

Се соочуваме со досега НЕВИДЕНА ЦЕНЗУРА на просторот на Република Македонија, па токму поради тоа и поради можноста да бидете во тек со буквално СИТЕ НОВИ ИНФОРМАЦИИ, следете ја нашата ФАН СТРАНА НА ФЕЈСБУК и нашиот КАНАЛ на единствениот медиум на интернет просторот БЕЗ ЦЕНЗУРА, Телeграм:

https://t.me/kolovrtcom