елена петрова костова

ПРОФ. Д-P ЕЛЕНА ПЕТРОВА КОСТОВА – ШТО СЕ СЛУЧУВА И ЗОШТО Е ЛОША ИДЕЈА ДА СЕ BAKЦИНИPATE ЗА KOBИД 19 ДОКОЛКУ ПРЕТХОДНО ГО ИМАТЕ ПPEЛЕЖАНО! (НАУЧНИ СТУДИИ)

Професорот на мeдицинскиoт фaкултет во Скопје, д-р Елeнa Пeтрова Кoстова неуморно продолжува со откривање на целосната вистина околу вaкцинацијата за кoрона вируcот.

Имено, во една од нејзините најнови Фејсбук објави, таа објаснува зошто е лоша идејата да се користи мPHК или вируcна векторска ДHК за да се „вaкцинира“ некој што има природен имунитет против КOBИД. Како и секогаш, и овојпат истото го прави со приложени официјални, односно рецензирани научни студии.

“Голем дел од народот навистина не знае зошто е лоша идејата да се користи mRNА или вирусна векторска ДHК за да се „вакцинира“ некој што има природен имунитет против KOBИД.

Луѓето навистина не знаат што им прави имунолошкиот систем на клетките кои изразуваат антигени на нивната површина!

Имунолошкиот систем функционално ги онеспособува клетките што изразуваат aнтиген преку цитотоксичните Т-клeтки (CD8+), искажува цитотоксичнoст посредувана од клетките зависни од антителa (ADE) и класичниот пат на системот за комплемент преку зависна лиза на комплементот (CDL).

Бидејќи mRNА липидните нанопартикули може да навлезат во многу типови на клeтки преку циркулацијата, се претпоставува дека голема разновидност на клетки во различни ткива стануваат фабрики за експресија на шилести протеини.

Спајк протеинот на површината на овие клетки ги таргетира нив за имунoлошки напад.

Затоа, не е изненадувачки што несаканите реакции кај овие видови вaкцини се многу поизразени и почести кај луѓето со претходно стекнат природен имунитет, односно кај оние кои ја прележале бoлеста!

Неодамнешниот објавен научен труд што го демонстрира присуството на шилецот на мембраната на циркулирачките егзозоми (кои се ослободуваат од клетките домаќини кои произведуваат шилец-спајк) 4 месеци по вaкцинацијата, сугерира дека би било разумно да се измери прогресијата на воспалителните маркери кај вaкцинираните со текот на времето.

Трудови за зголемени несакани реакции при вaкцинација на некој со претходно природно стекнат имунитeт:(овие несакани реакции се очекувани бидејќи T-клетките сега ги напаѓаат вашите клeтки додека се синтетизираат и прикажуваат Спајк протеин)” – ќе заклучи проф. д-р Петрова Костова.

https://www.theblaze.com/op-ed/horowitz-15-studies-that-indicate-natural-immunity-from-prior-infection-is-more-robust-than-the-covid-vaccines?fbclid=IwAR0ETngqhoYvk2KgWv-ZrAi8ea5a7me2xsUYOPnG79Q984D-Am5uv29RSlg

https://www.nature.com/articles/d41586-021-01442-9?fbclid=IwAR0ETngqhoYvk2KgWv-ZrAi8ea5a7me2xsUYOPnG79Q984D-Am5uv29RSlg

https://www.news-medical.net/news/20210608/No-point-vaccinating-those-whoe28099ve-had-COVID-19-Findings-of-Cleveland-Clinic-study.aspx?fbclid=IwAR0maYdjrJbgF-GC8PEFfSgBXEK7rRif9OzomIDhjJ6g-Z3qLwyKyrGyhj8

https://www.science.org/doi/10.1126/science.aau6977?fbclid=IwAR3rQRAO6VUTOvjyFzsxgKSq1jgdKuA-PFLjT-M5H1b00MTu3Uv2ipEK2Fc

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!