ramazan kadirov

РАМАЗАН КАДИРОВ СЕ ПОФАЛИ СО НОВИ ВОЕНИ ВОЗИЛА КОИ ЧЕЧЕНСКИТЕ СПЕЦИЈАЛЦИ ГИ ЗАПЛЕНИЈА ОД УКРАИНЦИТЕ

Рамзан Кадиров ја покажа заробената опрема – генерален оклопен автомобил.

Шефот на Чеченија на својот профил на Телеграм објави видео од „тест возењето“.

Пријатели! Денеска се возев во заробеното оклопно возило на генералот, кое го запленивме во Украина од националистичките команданти. Оклопното возило е сосема ново и воопшто не е користено. Очигледно генералот Бандере претпочитал да седи во подземниот бункер и не им дозволувал на своите подредени да го користат возилото за негова намена.


Решив да ја исправам оваа огромна неправда и повторно да го опремам оклопното возило за себе! Со помош на Семоќниот Алах, наскоро ќе го возам во Киев! Па, во иднина планирам да ја национализирам компанијата за производство на овие оклопни возила за потребите на руската армија!

https://t.me/RKadyrov_95/1541

Во исто време, со задоволство забележувам дека војниците и волонтерите од Чеченската Република кои учествуваат во специјалната операција во Украина веќе ја имаат најдобрата и најсовремена материјално-техничка опрема. Ова им овозможува да решаваат борбени задачи со највисок квалитет и ефикасност, со минимален ризик по животот.


Најактивната помош во оваа работа е обезбедена од Регионалната јавна фондација на хероите на Русија Ахмат-Хаџи Кадиров. Јасна потврда за тоа е новата серија модерни оклопни возила, кои Фондацијата ги набави специјално за нашите војници. Јас лично го проверив нивниот квалитет, технички карактеристики и бев многу задоволен од она што го видов!

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!