дезинформации на западните медиуми украина

РАЗОТКРИЕНИ ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ НА ЗАПАДНИТЕ МЕДИУМИ ОКОЛУ СЛУЧУВАЊАТА ВО УКРАИНА – ДЕЗИНФОРМАЦИИ ОД ЕПСКИ РАЗМЕРИ!

Кога велевме дека сите заинтересирани набљудувачи треба да бидат и тоа како внимателни во однос на информациите од медиумските извори ширум Украина, постоеше добра причина за истото. Потсетете се само на лажните вести од страна на самиот CNN, кој тврдеше дека нивен новинар починал во Украина, притоа заборавајќи дека минатата година објавил дека истиот новинар бил претходно убиен во Авганистан. Сѐ доведувајте во прашање и не земајте ништо здраво за готово.

Ако никогаш не сте го доживеале пропагандниот притисок околу војната, севкупноста на дојдовните глупости може да биде дестабилизирачка, надмоќна и вознемирувачка. Тоа е една од причините зошто главните „мејнстрим“ медиуми не ги споделуваат вистинските тековни информации. Секој има своја агенда.

„Украинскиот претседател во првите борбени линии“ (24.02.2022) – ЛЕВО; Украинскиот претседател на оригиналните фотографии прегледувајќи ја границата (09.04.2021) – ДЕСНО

Сè што гледаме во американските медиуми за американските интереси во Украина е масовна пропагандна операција со седиште во американскиот Стејт департмент и американската разузнавачка заедница. Чувството на сочувство што го чувствувате е дел од намерно манипулативна операција во оваа операција на Вашингтон.

Сликите, видеата, говорите, звучните снимки и кинематографијата емитувани од американските корпоративни медиуми имаат за цел да создадат многу специфичен поглед на проблемите во Украина кај американскиот народ. Левичарските (неолиберални) Обединети нации и левичарскиот американски Стејт департмент ќе работат заедно на ова исто како што тоа го правеа во претходните примери (Украина 1.0, Либија, Египет итн.).

Многу е лесно да се стане жртва на психолошка војна чија цел е да манипулира со нашите мислења.

Вистинската фотографија од 23.03.2016 година за време на една украинска воена парада – ДЕСНО и ЛАЖНАТА фотографија од 25.02.2022 година од украинскиот фронт – ЛЕВО

И неоконзервативците, воените агенти кои работат во име на партијата и колективните глобалистички интереси, сите се обединети во нивните напори.

За жал, речиси сè што се пренесува од корпоративните вести до нашата психа е дел од битката за вашиот ум. Целта е да се создаде самоисполнувачко пророштво.

Затоа, луѓето кои се запознаени со овие видови тактики често се исклучуваат кога тапаните стануваат најгласни.

Белата куќа, што значи целосна глобалистичка агенда, минатата недела ја дефинираше „стратешката моќ“ и нејзините погледи околу победата во битката за умот. Се работи за пишување сценарија, создавање наративи, градење „подобра приказна“, каде што глобалистите се херои. Во суштина, борбата за „стратешка моќ“ е борба за вашиот ум“…

… „На крајот, целта на нашите санкции е да го направиме ова стратешки неуспех за Русија; и да дефинираме малку што значи тоа. Стратешкиот успех во 21 век не се однесува на физичко заземање територии; тоа го направи Путин.

Во овој век, стратешката моќ сѐ повеќе се мери и применува според економската моќ, технолошката софистицираност и вашата приказна – кои сте вие, кои се вашите вредности; дали можете да привлечете идеи, талент и добра волја? И за секоја од овие мерки, ова ќе биде неуспех за Русија“.

Сè во модерното војување е раскажување.

Сѐ доведувајте во прашање.

Приказната за 13-те стражари на островот кои му кажуваат на рускиот поморски брод да „одј*бе“… да, тоа беше лага (се испостави дека се сите предале без борба). Пилотот на „Духот на Киев“, дамата со семки од сончоглед и слично, сега сите се препознаваат како лага и пропаганда. И не очекувајте да престане, бидејќи нема. Тоа е природата на војувањето за вашиот ум.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!