РЕЧИСИ 40% ОД СМРТНИТЕ СЛУЧАИ БИЛЕ ЛАЖНИ! ФИНСКА ОТКРИ ДЕКА ЗЕМЈИТЕ ГО ФАЛСИФИКУВАЛЕ БРОЈОТ НА СМРТНИ СЛУЧАИ ОД KOBИД

РЕЧИСИ 40% ОД СМРТНИТЕ СЛУЧАИ БИЛЕ ЛАЖНИ! ФИНСКА ОТКРИ ДЕКА ЗЕМЈИТЕ ГО ФАЛСИФИКУВАЛЕ БРОЈОТ НА СМРТНИ СЛУЧАИ ОД KOBИД

Речиси 40% од „смртните случаи“ биле лажни.

Vesnik broj 3-naslovna - Copy3

Финска стана една од првите земји што откри докази дека владините агенции ширум светот извршиле измама при известувањето за смртните случаи поврзани со Кoвид за време на пaндемијата.

Извештајот фрла светлина на тоа како агенциите за јавно здравје ширум светот ги преценуваат „смртните случаи поврзани со Кoвид“ за да создадат масовна хистерија.

Според Сирка Гебелер, главен специјалист во Финскиот институт за здравје и благосостојба (THL), Кoвид не е вистинската причина за смрт кај 40 проценти од смртните случаи кои се припишуваат на болеста во Финска. Како резултат на тоа, тие нема да завршат во официјалните податоци на Финска како смртни случаи предизвикани од кoронавируcот.

Според финскиот извештај, „Единицата на Гебелер ги испитува сите фински потврди за умирање пред да бидат проследени до Државниот завод за статистика“.

Единицата се фокусира на потврдите за смрт поврзани со кoронавируc, каде што лекарот го навел кoвидот или како примарен или како една од причините за смртта.

„Бројот на смртни случаи поврзани со „Кoвид“ на ТХЛ беше 6.407 во вторникот, но таа бројка ги вклучува сите смртни случаи што се случиле во рок од 30 дена од позитивен тест за кoронавируc“, се вели во извештајот. „Според Гебелер, во скоро 4.000 од овие случаи, Кoвид е наведен како примарна или непосредна причина за смрт. Во скоро 1.600 случаи, корoнавируcот беше наведен како фактор што придонесува“.

„Во приближно 900 случаи првично евидентирани како смртни случаи поврзани со Кoвид, реалните потврди за смрт воопшто не содржат никакви индикации за инфекција со кoронавируc“, се додава во извештајот.

Финскиот извештај дополнително ги поддржува поплаките на статистички аналитичари и експерти за јавно здравје дека нема разлика помеѓу смртните случаи од Кoвид и смртните случаи од Кoвид за време на пaндемијата.

Сомневањата се дека некои земји го направиле ова намерно со цел да предизвикаат и пролонгираат состојба на јавна тревога.

Најочигледните црвени знамиња беа дека приближно 95% од смртните случаи на Кoвид имаат повеќе сериозни коморбидитети и дека просечната возраст на смртност е околу очекуваниот животен век. Статистиката на ЦДЦ на САД покажува дека 95% од смртните случаи поврзани со Кoвид наведуваат во просек 4 коморбидитети, додека 5% го наведуваат Кoвид како единствена позната причина за смрт. Таквите коморбидитети вклучуваат кардиоваскуларни болести (10,5%), дијабетес (7,3%) и рак (5,6%). Просечната возраст на смртност предизвикана од Кoвид е 77 години.

Дури и со масовните конфликтни податоци, кои сега се коригираат во Финска, смртните случаи поврзани со Кoвид се само 0,084% од светското население, што е релативно благо во споредба со другите големи глобални пaндемии.

Финските статистичари објаснија зошто вообичаениот официјален начин на пријавување смртни случаи од Кoвид е многу погрешен.

„Бројките што завршуваат како дел од меѓународните споредби може да вклучуваат, на пример, случаи кога пациентот имал сериозен срцев удар пред или по заразувањето со кoронавируcот и на крајот умрел од срцева слабост“, се вели во извештајот. „Болеста со Кoвид може да биде многу блага и затоа не е наведена како причина за смрт“.

Во раните фази на пaндемијата, метриката заснована на временска рамка од 30 дена беше покорисна, вели Гебелер. Дури и тогаш, имаше релативно малку лажни позитиви. Просечната возраст на оние кои починале по позитивни тестови за кoронавируcот се зголеми од 84 на 85 години минатата пролет. Просечната возраст кај мажите е 81 година, а кај жените 87 години.

Повеќето смртни случаи сега се случуваат на самиот крај на природниот животен циклус – рече Гебелер.

На прстите од едната рака може да се изброи бројот на пациенти помлади од 60 години кои умреле исклучиво од Кoвид од минатиот март – додаде таа.

Како што претходно беше објавено, координаторката на администрацијата на Трамп, д-р Дебора Биркс, во својата книга „Тивката инвазија: Нераскажаната приказна за администрацијата на Трамп, Кoвид и спречување на следната пaндемија пред да биде предоцна“ призна дека ќе ги „скрие“ податоците кои беа испратени до државите за да ги водат нивните одговори на кoвид.

„Нашата рутина за известување во сабота и недела наскоро стана: пишува, поднесува, ревидира, крие, поднесува повторно“, пишува Биркс.

Во еклатантен пример за прикривање на измама со податоци среде бел ден, д-р Биркс ефикасно призна дека Соединетите Држави ја преувеличуваат стапката на смртност од кoвид.

„Значи, мислам дека зазедовме многу либерален пристап кон смртноста во оваа земја“, рече Биркс на прес-конференција во април 2020 година. „Има и други земји каде што ако сте имале претходно постоечка состојба, и да речеме вируcот ве ставил на интензивна нега, а потоа имате проблем со срцето или бубрезите, некои земји го евидентираат како проблем со срцето или бубрезите и не е смрт од Кoвид. Сè уште го следиме ова во моментов. И, мислам, ќе имаме одлична работа во тоа што имаме форми што доаѓаат и форма што има способност да се означи како инфекција со Кoвид. Намерата во моментов е ако некој умре од Кoвид, тоа да го сметаме за смрт од Кoвид“.

Новинарот со право возврати: „Можете ли да бидете сигурни? Мислам, дали сте слушнале од патологот дека не мора да е така или сте сигурни? Како можете да бидете сигурни во тоа?“

Тоа беше соодветно прашање во тоа време. Одговорот е едноставен: експертите за јавно здравје намерно се обидуваа да создадат состојба на паника за време на пандемијата на Кoвид.

„Експертите“ ја наместија дискусијата за Кoвид и јавноста сега бара одговорност.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!