РУСКОТО МИНИСТЕРСТВО ЗА ОДБРАНА: ЈА РАЗГЛЕДУВАМЕ МОЖНОСТА АМЕРИКАНСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА МЕЃУНАРОДЕН РАЗВОЈ (УСАИД) ДА Е ВМЕШАНА ВО ПОЈАВАТА НА НОВИОТ КОPOHAВИРУС

РУСКОТО МИНИСТЕРСТВО ЗА ОДБРАНА: ЈА РАЗГЛЕДУВАМЕ МОЖНОСТА АМЕРИКАНСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА МЕЃУНАРОДЕН РАЗВОЈ (УСАИД) ДА Е ВМЕШАНА ВО ПОЈАВАТА НА НОВИОТ КОPOHAВИРУС

Од 2009 година, УСАИД ја финансира програмата „Предикт“ за проучување на новите кoронавируси, фатени се лилјаци носители на овие вируcи, а еден од изведувачите беше „Метабиота“, позната по воено-биолошките активности во Украина, соопшти Министерството.

Министерството за одбрана обрнува внимание на фактот дека во 2019 година – пред појавата на првите случаи на KOBИД-19 – Американскиот институт „Хопкинс“ беше домаќин на вежбата „Настан-201 (Event-201)“ за вежбање акции во контекст на епидемија на дотогаш непознат корoнавирус.

Имплементацијата на сценариото за развој на KOBИД-19 и итно откажување на програмата „Предикт“ од страна на УСАИД укажуваат на намерна природа на пaндемијата и вмешаност на Соединетите држави од нејзиниот почеток, соопшти Министерството за одбрана.

Во мај 2022 година, професорот Џефри Сакс, водечки експерт во престижното медицинско списание „Лансет“, рече дека „корoнавирусот е создаден вештачки и најверојатно користејќи американски напредок во биотехнологијата“, наведува Министерството.

„Според нашите експерти, тоа го докажува варијабилноста на геноваријантата, што е некарактеристично за повеќето корoнавируси, што предизвикува различни врвови на нивната инциденца, значителни разлики во смртноста и инфективноста, нерамномерната географска дистрибуција, како и непредвидливоста на процесот на eпидемијата во целина“, рече Сакс.

„Се чини дека и покрај тековните напори за локализирање и изолирање на болните, пaндемијата е вештачки поттикната од „воведувањето“ на нови варијанти на вируcот во одреден регион“, се додава во соопштението.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!