„САД ЌЕ ИСЦЕНИРААТ И ЛАЖНО ЌЕ ЈА ОБВИНАТ РУСИЈА ЗА УПОТРЕБА НА ОРУЖЈЕ ЗА МАСОВНО УНИШТУВАЊЕ СО ЦЕЛ ДА ЈА ДОИЗОЛИРААТ ЗЕМЈАТА!“

„САД ЌЕ ИСЦЕНИРААТ И ЛАЖНО ЌЕ ЈА ОБВИНАТ РУСИЈА ЗА УПОТРЕБА НА ОРУЖЈЕ ЗА МАСОВНО УНИШТУВАЊЕ СО ЦЕЛ ДА ЈА ДОИЗОЛИРААТ ЗЕМЈАТА!“

Русија денеска ги обвини САД дека планираат лажно да ја обвинат Русија за употреба на оружје за масовно уништување со цел дополнително да ја изолираат земјата.

„Инсценирањето на употребата на оружје за масовно уништување ќе биде искористено за да се обвини Русија за употреба на нелегално оружје, со цел да се реализира таканареченото „сценарио за Сирија“, во кое одредена држава е економски и политички изолирана и исклучена од меѓународната организации како што е Советот за безбедност на ОН,“ изјави шефот на одделот за радијациска, хемиска и биолошка одбрана на руската војска Игор Кирилов.

Како што пренесе ДПА, Кирилов рече дека западните лидери веќе дале бројни провокативни изјави во последните недели дека Русија планира да користи тактичко нуклеарно, хемиско и биолошко оружје во Украина.

„Целта беше да се зголеми притисокот врз Индија и Кина да му се придружат на Западот во воведувањето санкции против Русија,“ рече Кирилов.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!