СЕРИОЗНИТЕ НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ ОД BAKЦИНАТА ПРИКРИЕНИ ОД ИЗРАЕЛСКАТА ВЛАДА, ОБЈАВЕНО ВИДЕО

СЕРИОЗНИТЕ НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ ОД BAKЦИНАТА ПРИКРИЕНИ ОД ИЗРАЕЛСКАТА ВЛАДА, ОБЈАВЕНО ВИДЕО

Од Dr Josh Guetzkow , 4 September 2022 6:48 PM

Д-р Џош Гецков е виш предавач по право на Хебрејскиот универзитет во Ерусалим.

Сакав да пишувам за ова откако Нил Оливер од GB News го зборуваше, и сум твитнал за тоа неколку пати. Но, Јафа Шир-Раз напиша сеопфатна статија за тоа на англиски на нејзината веб-страница, а потоа Етана Хехт ја опфати во нејзината одлична објава во Substack, па сфатив дека е добро покриено, и јас сум многу зафатен со работа на нешто многу важно. Но, по неодамнешната нишка на Твитер од Јафа и Стив Кирш за тоа, некој ме замоли да ги ставам клучните информации „на хартија“ како што ги разбирам, така што го направив тоа. Еве ги:

Резиме на клучни точки

 1. На 2 август, израелското Министерство за Здравство (МЗ) објави извештај за несаканите настани пријавени по вакцинацијата од 9 декември 2021 година до 31 мај 2022 година, врз основа на нов систем за известување. МЗ задолжи тим медицински истражувачи од Медицинскиот центар Шамир со искуство во фармаковигиланца да ги анализираат податоците од системот. Еве видео со титлови со извадоци од состанокот на Zoom за ова прашање.
 2. Израелското МЗ последователно погрешно ги претстави наодите, наведувајќи дека не се пронајдени нови несакани настани, немало нов сигнал и настаните не биле нужно предизвикани од вакцината, иако самите истражувачи го кажале токму спротивното.
 3. Израелското Министерство за здравство вештачки го минимизираше обемот на известувањето споредувајќи го бројот на извештаи поднесени во тој период со многу поголем број дози на вакцини администрирани во подолг временски период и многу поголема популација од онаа што ја пријави.
 4. Израелското МЗ ги криеше овие резултати речиси два месеци и не ги откри на експертската комисија што се состана кон крајот на јуни за да донесе одлука за препорачана вакцина за деца под пет години.

Позадина

МЗ задолжи тим медицински истражувачи, предводени од педијатрискиот специјалист професор Мати Берковиц, раководител на единицата за клиничка фармакологија и токсикологија во медицинскиот центар Шамир, да ги анализираат податоците од новиот систем за известување за несакани настани што го воведоа за да се совпадне со ширењето на KОВИД- 19 вакцини кај деца од 5-11 години. Тие ги презентираа своите резултати пред претставниците на МЗ на почетокот на јуни; официјалниот извештај беше објавен во јавноста на 2 август. Во официјалниот извештај се наведува дека системот е ставен во функција (речиси една година по почетокот на кампањата за вакцинaција) бидејќи претходниот систем за пријавување пациенти не можеше да се потврди и не беше соодветен за анализа. Имаше друг систем за лекарите да пријавуваат несакани ефекти, но во извештајот се вели дека новиот систем е дизајниран да открие несакани ефекти кои не биле пријавени на лекарите. (Се разбира, не се споменува фактот дека повеќето лекари не би поднеле извештаи доколку почувствуваат дека несаканиот настан не е поврзан со вакцината или затоа што не сакале да предизвикаат внимание.) Накратко, МЗ призна дека речиси една година Израел немаше функционален систем за известување за несакани настани сличен на VAERS, и покрај тоа што јавно тврдеше поинаку. (За време на состанокот, жената задолжена за претходниот систем вели дека примила илјадници извештаи и не знае што да прави со нив.)

Лагите и манипулациите на Министерството за Здравство

Официјалниот извештај тврди дека нема пријавени нови типови на несакани нуспојави кои не биле пријавени претходно и нема нови сигнали. Извештајот тврди дека има многу мал број на пријави во споредба со многу големиот број дози на вакцини, а исто така истакна дека извештаите не мора да укажуваат на каузалност. Сепак, протече снимен состанок на Зум каде што истражувачите ги презентираа своите резултати на раководнителите во МЗ, што покажа дека извештајот крие важни факти и манипулира со резултатите. МЗ, исто така, не ги откри резултатите од истражувачите на стручната комисија која одлучи дали да се препорача вакцината против Ковид за деца од 6 месеци до 4 години. Во својата презентација, истражувачите ги истакнаа следниве точки:

 1. Некои од пријавените несакани ефекти беа типови што не се појавија во ниту еден претходни извештаи од Министерството за здравство и не можеше да се најдат во објавената литература за несаканите настани по вакцинацијата против КОВИД-19 (која сега вклучува над 2.500 трудови). Тие предложија да напишат труд за нивните наоди.
 2. Тие рекоа дека многу од несаканите настани (вклучувајќи ги и невролошките и менструалните) траеле со месеци или сè уште траеле една година по вакцинацијата, нешто што МЗ досега не го видело и исто така било непознато за Pfizer (според претходен состанок на кој присуствувал проф. Берковиц со претставници на Pfizer, кои рекоа дека не знаат за долготрајни несакани ефекти). Иако официјалниот извештај ги вклучува податоците за долготрајните несакани дејства, резимето тврди дека нема ништо ново во наодите.
 3. Истражувачите рекоа дека некои од извештаите укажуваат дека пријавените несакани дејства исчезнале, а потоа повторно се појавиле по следните дози. Тие ова го нарекуваат „повторен предизвик“ и забележуваат дека според критериумите на Наранџо за проценка на несаканите настани, тоа значи дека вакцините навистина ги предизвикале настаните каде што луѓето пријавиле ефект на повторен предизвик. Во официјалниот извештај не се споменува ништо од ова. Само наведува дека извештаите не се нужно поврзани со вакцината.
 4. Истражувачите биле многу загрижени за она што го гледаат и тоа силно тежело на нивната совест.
 5. Истражувачите рекоа дека добиле соработка само од една организација за одржување на здравјето (ХМО) за да ги споделат податоците што ги добила од новиот систем за известување. (Здравствениот систем на Израел е поделен на пет различни организации од типот на ХМО; секој Израелец треба да се пријави со еден од ХМО.) Ниту еден од другите четири ХМО не ги споделил своите податоци, вклучително и двете најголеми во Израел, и шефот на истражувањето тимот рече дека ги чуваат податоците скриени, спомнувајќи го Ран Балисер по име. Тој рече дека МЗ треба да инсистира да соработуваат (на крајот на краиштата, Министерството го ангажираше да истражува за системот што го иницираше, па зошто да не го стори тоа?). Единствениот што ги сподели податоците (Меухедет) е многу мал, претставувајќи само околу 15% од израелската популација со голема религиозна популација која има пониски стапки на вакцинација од општата популација.

Кога излезе официјалниот извештај, тој го спореди бројот на пријави со вкупниот број на вакцини дадени од почетокот на кампањата за вакцинација. Во него не се споменува дека извештаите за несакани настани дојдоа само од овој мал ХМО. Понатаму, само луѓето кои примаат вакцинација по 9 декември 2021 година веројатно ќе се пријават во системот. Но, само околу 10% од сите вакцини дадени во Израел беа дадени во периодот на студијата. Конечно, кога известуваше за менструалните несакани настани, ги спореди со бројот на вакцини дадени и на жените и на мажите. Сите овие манипулации направија стапката на пријавени настани да изгледа многу помала. И ако сето ова не беше доволно, извештаите за настани што резултираа или вклучуваа хоспитализација не беа дел од анализите, бидејќи со нив се занимаваше различен тим. Истражувачите, исто така, може да се слушнат на состанокот како бараат да се состанат или резултатите да бидат пренесени на д-р Шерон Алрој-Преис, раководител на службите за јавно здравје во Министерството за здравство. И како сето ова да не е доволно лошо, вели проф. Берковиц, во врска со долготрајните несакани ефекти: Тука ќе треба медицинско-правно да размислиме за ова. Зошто? Бидејќи за не мал број несакани ефекти, рековме „Во ред, постои и има извештај, но ве молиме вакцинирајте се“. Затоа треба да размислиме како да го напишеме и да го претставиме на правилен начин, за да не доаѓаат потоа со тужби: „Чекај малку, рече дека ќе помине и во ред е да се вакцинираш, сега види што се случи за мене.” Во протеченото видео, истражувачки тим нарачан од израелското Министерство за здравство предупредува: „Ќе мораме да размислуваме медицинско-правно – како да ги претставиме нашите наоди за да избегнеме тужби. Зошто? Поради неколку несакани ефекти рековме: „Во ред, постои и постојат извештаи, НО СЕПАК ВАКЦИНИРАЈ СЕ ““

pic.twitter.com/IgXavuYaSH

— Yaffa Shir-Raz (@YaffaRaz) September 1, 2022

Ниту еден мејнстрим вести во Израел не ја пренесе оваа приказна, а МЗ не даде никакви изјави. Само GB News во Велика Британија и онлајн магазинот Real Time на Yaffa Shir-Raz ја покриваа приказната.

Гледајте:

 1. Четириминутно видео што го изложува извештајот на Министерството за здравство, кој вклучува изјави кои покажуваат дека во 65% од невролошките случаи проблемите не се решени.

2. Двоминутна снимка на која се прикажува д-р Шерон Алрој-Преис како ја уверува јавноста дека вакцините се безбедни за жените, наспроти видеото на истражувачите кои велат дека вакцините предизвикуваат оштетување на женските репродуктивни органи што во некои случаи не поминува. Тие исто така истакнуваат дека повторното предизвикување резултира со враќање на истиот проблем што е доказ за каузалноста, особено кога тоа се случува кај многу пациенти.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

 • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
 • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
 • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!