премиер западна австралија

СИТЕ МЕДИУМИ ЈА ЦЕНЗУРИРАА ОВАА ИЗЈАВА НА АВСТРАЛИСКИОТ ПРЕМИЕР: “БОЛНИЦИТЕ СЕ ПРЕПОЛНИ ПОРАДИ НЕШТО ШТО СЕУШТЕ НЕ ЗНАЕМЕ ШТО Е…”

Веќе известувавме за протестите во Австралија и изјавата на една медицинска сестра од Аделејд која тврдеше дека болниците не се полни со кoвид пациенти, туку со вaкцинирaни пациенти, иако тој податок сеуште се прикрива многу вешто од страна на “мејнстрим” медиумите.

Во тој видео клип постои уште еден дел кој е барем двојно поважен, односно посуштински од оваа изјава на австралиската медицинска сестра.

Тој дел содржи изјава на Премиерот на Западна Австралија, Mark McGowan, кој веројатно ненамерно, ќе истакне еден факт кој е толку моќен што ќе направи неговото обраќање едноставно да исчезне од интернет просторот. Неговото обраќање ќе биде цензурирано од речиси сите “мејнстрим” медиуми од Австралија и од светот, а нема да биде пренесено ниту од алтернативните медиуми кои, веројатно, нема доволно да го запазат.

Ние, за разлика од сите, ги запазуваме сите факти и сите зборови, скриени и нескриени пораки.

А што толку погрешно кажа премиерот на Западна Австралија (инаку еден од најекстремните пропагатори на вакцинирањето на сите Австралијци)?!

Во неговото обраќање во кое, меѓу другото, ќе го повика секој поединец да ја прими вакцината за ковид, тој ќе се осврне и на тешката состојба во болниците за да им стави до знаење на граѓаните дека вакцинирањето е нивниот единствен избор.

Сепак, нешто ќе тргне по зло.

Објаснувајќи ја ситуацијата, премиерот на Западна Австралија ќе искаже еден страшен факт – болниците не се преполни од ковид пациенти, туку од нешто што сеуште никој не знае што е!

“Болниците се под голем притисок. Истото се случува и во Тасманија, Јужна Австралија, Нов Јужен Велс, Квинсленд и Викторија. Огромен притисок!”

“Вакво нешто не сме виделе никогаш порано! Зголемени потреби за хоспитализација, а зошто е тоа така НЕ ЗНАЕМЕ, освен што сметаме дека е тоа некаква одложена реакција на ковид, но факт е дека имаме огромен прилив на луѓе во болниците…”

Изјава која го потврдува тврдењето на медицинската сестра, речиси нема хоспитализации со ковид во австралиските болници!

И сите знаеме дека “некаква одложена реакција на ковид”, како што ќе каже премиерот на Западна Австралија, едноставно не постои, особено не кај толку голема бројка на луѓе кои ги преполнуваат австралиските болници како никогаш досега…

А можеби се работи за некаква реакција од вакцината?!

Целосното обраќањето на премиерот на Западна Австралија погледнете го на видеото од 1:46 минута:

Се соочуваме со досега НЕВИДЕНА ЦЕНЗУРА на просторот на Република Македонија, па токму поради тоа и поради можноста да бидете во тек со буквално СИТЕ НОВИ ИНФОРМАЦИИ, следете ја нашата ФАН СТРАНА НА ФЕЈСБУК и нашиот КАНАЛ на единствениот медиум на интернет просторот БЕЗ ЦЕНЗУРА, Телeграм:

https://t.me/kolovrtcom