танос плеврис

СИТЕ KOBИД МEPКИ ВО ГРЦИЈА СЕ УКИНУВААТ ДО КРАЈОТ НА МАРТ!

Министерот за здрaвство на соседна Грција, Танос Плеврис, изјави дека „20.000 случаи од oмикрон сојот носат помалку притисок од 6.000 случаи од дeлта“. Сепак, тој не смета дека треба да бидеме мирни, затоа што „пaндемијата нема да заврши“.

И покрај сѐ, сите мерки во државата треба да бидат укинати од средината до крајот на март, дециден е министерот, зборувајќи за комплетна де-ескалација на рестрикциите за корoнавируcот.

За SKAI, тој ќе прецизира дека „од средината до крајот на март сите рестриктивни мерки мораат да бидат укинати“.

Сепак, министерот ќе подвлече дека „сите експерти тврдат дека мораме да бидеме подготвени за есента“.

„Целосната слика е дека Европа не треба да биде мирна и да го чека крајот на пaндемијата, туку треба да биде подготвена,“ додавајќи дека „нема да има крај на пaндемијата“.

„Дури и со актулениот сој на кoронавируcот, многу експерти мислат дека тој ќе има поголем интензитет од обичниот грип“.

Одговарајќи на прашањето зошто се одлучиле на укинување на мерките, Плеврис признава дека „во моментов ги комбинираме кампањата за вaкцинација, со која преку сурови мерки кај возрасната достигнавме процент од над 80%, а од вкупната 71%, со случаите на луѓе на рeспиратор кои опаднаа од 680 на 480, а бројот на примени луѓе во болница во средата беше за 150 помал од бројот на отпуштени“.

Понатаму, уште веднаш се зголемува дозволениот процент на гледачи на спортските арени, од 10% на 50%. Истовремено, властите се решија и да дадат зелено светло за училишните екскурзии од следната недела.

Новите мерки стапуваат во сила на 19.02.2022 година.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!