СКАНДАЛ ВО ГЕРМАНИЈА - АCTРАЗEHЕКА ОДБИВА ДА ИМ ПЛАТИ ОТШТЕТА НА ПОВРЕДЕНИТЕ ОД BAKЦИНАТА, ТУКУ ТВРДИ - BAKЦИНИРАНИТЕ СИ СЕ САМИТЕ ВИНОВНИ

СКАНДАЛ ВО ГЕРМАНИЈА – АCTРАЗEHЕКА ОДБИВА ДА ИМ ПЛАТИ ОТШТЕТА НА ПОВРЕДЕНИТЕ ОД BAKЦИНАТА, ТУКУ ТВРДИ – BAKЦИНИРАНИТЕ СИ СЕ САМИТЕ ВИНОВНИ

Сега се поднесуваат тужби против фaрмацевтските компании кои стојат зад контроверзните вaкцини против Кoвид во Германија, бидејќи повеќе луѓе сакаат некој да одговара за несаканите ефекти што ги претрпеле, според извештајот на МДР, при што најзастапениот случај во медиумите вклучува 37-годишен маж кој развил церебрална тромбоза по вaкцинација со AstrаZenecа. Лекарите лесно потврдуваат дека станува збор за оштетување на вaкцината – но AstrаZenecа одбива да плати компензација. Причината наведуваат: ризикот бил познат – а вaкцинираниот е виновен ако ја примил инјекцијата…

Фaрмацевтските гиганти, кои со поддршка од владите ширум светот ги пласираа вaкцините за Кoвид со несакани ефекти, си ја олеснуваат работата: безброј луѓе претрпеа сериозни здравствени оштетувања откако беа вaкцинирани – но производителите ја избегнуваат својата одговорност. Не им е важно што граѓаните биле принудени да се вaкцинираат преку директна и индиректна задолжителна вaкцинација. Ако ризиците од вaкцината биле познати во моментот на вaкцинацијата, виновен е вaкцинираниот доколку препаратот му биде инјектиран, тврдат тие.

Во случајот на 37-годишниот маж кој по вaкцинирањето со AstrаZenecа во мај 2021 година добил синусна венска тромбоза и кој, според сопствената изјава, преживеал само благодарение на брзата реакција на лекарот, јасно е: вaкцинацијата беше одговорна за итна медицинска состојба. Ова го потврдија неколку лекари. Адвокатот од Визбаден, Јоаким Цезар-Прелер, кој го застапува повредениот 37-годишник, го опиша сведочењето на медицинските извештаи како недвосмислени – реткост во случаите на вaкцинација. А сепак: AstrаZenecа строго одбива да плати отштета на оштетениот. Во извештајот на МДР се вели:

Во писмото добиено од MDR, компанијата го нагласува „позитивниот сооднос ризик-придобивка“ на нејзината вaкцина Vаxzevria. „Многу низок“ ризик од тромбоза на венски синус со тромбоцитопенија беше веќе познат во времето на вaкцинацијата и беше дел од информациите за производот. Затоа, производителот не е обврзан да плати компензација, дури и ако таков „многу редок ризик“ се појави во поединечен случај „за жал“.

37-годишникот ја тужел AstrаZenecа откако одбила вонсудско плаќање и морала да авансира околу 8.000 евра. Тој бара отштета од 30.000 евра – што е мала сума за фaрмацевтски гигант, но доколку сите жртви на вaкцината ширум светот тужат за десетици илјади евра, веројатно ќе ја доведат компанијата во вистински финансиски проблеми. Случајот моментално се разгледува во регионалниот суд во Келн; судиите му наложија на експертот да процени дали вaкцинацијата е причина за болеста и да ги прегледа информациите дадени од AstrаZenecа „особено – од мeдицинска гледна точка во тоа време – кога правилно беше покрената можноста за тромбоза или тромбоцитопенија“.

Кога некое лице е свесно за несаканите ефекти пред да ја прими вaкцината, тогаш со закон не може да бара надомест на штета бидејќи се смета дека е подготвен за тој ризик.

Исходот од тужбата веројатно ќе сигнализира: Ако производителот на вaкцината е во право, вaкцинираните лица на крајот ќе бидат одговорни за несаканите ефекти познати во моментот на вaкцинацијата. Според фразата: оние кои преземаат ризици немаат среќа ако претрпат штета. Но, ова го игнорира фактот дека во Германија во тоа време имаше огромен притисок да се вaкцинира и дека постоеше законска обврска да се вaкцинира, што сега ја прави државата како таква одговорна за било каква нуспојава што некој ја претрпел откако ќе се вaкцинира. Но, тешко дека некоја земја ќе преземе одговорност. Целата одговорност е на самите граѓани.

Исто така, во центрите за вaкцинација, контејнерите за вaкцинација и во канцелариите на повеќето лекари кои вaкцинираат, на луѓето не им се даваат точни информации за ризиците од вaкцинацијата – министерот за здравство Карл Лаутербах, голем промотор на вaкцинацијата, дури постојано и нашироко објавува дека вaкцинацијата против Кoвид нема несакани ефекти.

Ќе видиме што ќе се случи со гореспоменатата тужба. Засега се чини дека оштетениот како тужител ќе ја загуби оваа тужба бидејќи AstrаZenecа се оградува од фактот на објавените несакани ефекти, што им дава право да одбијат да му исплатат отштета. Спротивно на тоа, ако случајно тужителот победи на суд, тоа најверојатно ќе предизвика многу други тужби против сите други производители на вaкцини. Тогаш не само AstrаZenecа треба да се подготви за нови тужби, туку и сите други фармацевтски гиганти кои во соработка со владите на луѓето им вбризгуваат супстанции од кои страдаат многу луѓе, без никој да преземе одговорност за тоа.

Граѓаните се оштетени и прогласени за виновни затоа што се повредени, затоа што самите избрале да бидат повредени. Има ли поголемо лицемерие? Дека ние самите сме виновни ако вaкцината ни наштети на овој или оној начин? Ова е навистина врв на лицемерието на глобалните елити и нивните послушници и платеници на кои дури и законите им се на милост и немилост и можат во секое време, врз основа на нивните шупливи аргументи, да ги ослободат од секаква одговорност. Навистина срамно. Да се ​​тераат луѓето да се вaкцинираат, да се уценуваат со тоа што ќе останат без работа и ако случајно некој ги претрпи последиците од вaкцината во форма на страшни нуспојави, никој не одговара, затоа што, Боже мој, бевме предупредени за несаканите ефекти и тука сета одговорност на оние кои треба да одговараат – престанува. Страшно. Всушност – страшно. Ужас. Кому да се обратат граѓаните, ако ни законите веќе не ги штитат од тиранијата на системот?

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!