германија штети криза

СКАП ЦИРКУС! KOPOHА-ХИСТЕРИЈАТА ЈА ЧИНЕЛА ГЕРМАНИЈА НЕВЕРОЈАТНИ 330 МИЛИЈАРДИ ЕВРА! ШТО Е СО НАС?

Корoна кризата скапо го чинела германското стопанство, проценува институтот “Ifo”.

Според проценките на оваа институција, пандемијата од корoна вируcот во последните две години направила штети во Германија во висина од 330 милијарди евра.

Тоа одговара на губиток во висина на 10% од БДП од 2019 година, рече директорот на “Ifo”, Тимо Волмерсхојзер.

Идните проектирани губитоци не се вклучени во овој извештај.

Македонските институции сѐ уште не излегле со свои претпоставки колку нас не чинеше (барем досега) наметнатата корoна-хистерија.

Ако ја споредиме големината на германскиот и македонскиот годишен буџет, а знаејќи ги губитоците со кои се соочила Германија, можеме лесно да претпоставиме дека македонските граѓани за изминатите 2 години останале без повеќе од 1 милијарда евра.

1 милијарда евра помалку пари кај народот, зголемување на инфлацијата со потенцијал истото да биде тотално убиствено, како и уништени мали и средни претпријатија…

А се работеше за т.н. здрaвствена криза, нели?!

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!