ПОВЕЌЕ BAKЦИНИ, ПОВЕЌЕ ИНФЕКЦИИ: ШКОТСКА ИМА 50% ПОВИСОКА СТАПКА НА ЗАPAЗА ОД АНГЛИЈА И ПОКРАЈ ТОА ШТО Е ПОВЕЌЕ BAKЦИНИРАНА, ПОКАЖУВААТ ОФИЦИЈАЛНИТЕ ПОДАТОЦИ

Стапката на инфекции со Кoвид во Шкотска е 50% повисока отколку во Англија, покажуваат најновите податоци на Државниот Завод за Статистика. Според најновите бројки, 5,9% од Шкотите биле позитивни на KOBИД-19 во неделата што заврши на 30-ти јуни, во споредба со 4,0% од Англичаните.

Овој исход би требало да ги изненади здравствените власти бидејќи Шкотска има повисока стапка на вaкцинација од Англија. Шкотска испорача 12,9 милиони дози на население од 5,5 милиони, што дава стапка од 235 дози на 100 жители. Англија испорача 125,7 милиони дози на население од 56,0 милиони, давајќи стапка од 224 дози на 100 жители. Згора на овие бројки, пролетната кампања на Шкотска за бустер дози веќе опфатила 90% од лицата постари од 75 години во земјата, додека во Англија достигнала само 75%. Со додавање на овие дози (450.000 во Шкотска и 4 милиони во Англија) се добиваат 243 дози на 100 во Шкотска наспроти 232 дози на 100 жители во Англија. Здравствените власти треба да им објаснат на оние кои бараат да продолжат да земаат дози од вaкцините зошто инфекциите се повисоки во повисоко вaкцинираниот дел на Велика Британија.

Најново дополнување: Здравствените власти соопштија дека инфекциите моментално се зголемуваат најбрзо кај постарите лица од 80 години нагоре, со „најголемо зголемување на хоспитализациите и приемите на интензивна нега кај оние на возраст од 75 години и постари“. Ова е самата возрасна група на која штотуку и е дадена пролетна доза/засилувач (3та но најчесто 4та доза). Шефот на Агенцијата за Јавно Здравство, Мери Ремзи вели дека 80% од постарите од 75 години добиле екстра доза во последните шест месеци, но сепак го обвинува „падот на имунитетот кај постарите луѓе кои не ја примиле пролетната доза на време“ за зголемувањето – и покрај тоа што нејзината агенција одбива да објави податоци кои би го докажале порастот првенствено кај помалку вaкцинираните. Така, решението е уште повеќе дози: „Вaкцинирањето останува најдобрата одбрана од тешка болест и ги повикуваме сите што ги исполнуваат условите за екстра пролетна доза засилувач да ја преземат“.

За среќа, народот сѐ повеќе и врти грб на агендата и станува сѐ повеќе имун на корона хистеријата…

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!