CMPТНОСТА ОД KOBИД ДВОЈНО НАМАЛЕНА! ДАЛИ КОНЕЧНО ЌЕ ПАДНАТ МЕРКИТЕ ПО ПРИМЕРОТ НА ЦЕЛА ЕВРОПА ИЛИ МИНИСТЕРОТ И ПОНАТАМУ ЌЕ ОРГАНИЗИРА „BAKЦИHAЛНИ ЦИРКУЗИ“?!

CMPТНОСТА ОД KOBИД ДВОЈНО НАМАЛЕНА! ДАЛИ КОНЕЧНО ЌЕ ПАДНАТ МЕРКИТЕ ПО ПРИМЕРОТ НА ЦЕЛА ЕВРОПА ИЛИ МИНИСТЕРОТ И ПОНАТАМУ ЌЕ ОРГАНИЗИРА „BAKЦИHAЛНИ ЦИРКУЗИ“?!

Намалување од 55,9 отсто на бројот на смртни случаи и раст од 0.9 отсто на новозаразени со кoвид-19 бележи неделната статистика на Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) од 14 до 20 март, споредено со претходната седмица.

„Регистрирани се 1.834 нови позитивни случаи, а во пораст се и реинфекциите. Најголем дел од регистрираните случаи се од Скопје – 1.076. Регистрирани се заболени лица во сите возрасни групи. Најзастапена е возрасната група на лица на возраст над 60 години – 451. Најмал број е регистриран кај возрасната група до девет години – 62,“ се наведува во информацијата.

ИЈЗ наведува дека се пријавени 15 смртни случаи во 9 градови, за 55,9 отсто помалку во однос на претходната недела (н=34). Најголем дел од нив се од Скопје (4).

„Во однос на возраста, регистрирани се 13 починати од возрасната група над 60 години и по еден починат од возрасната група од 40 до 49 години и 50 до 59 години,“ се вели во извештајот на Институтот за јавно здравје.

Во текот на минатата недела со статус „оздравени” се стекнале 1.772 лица во хоспитализирани услови или на домашно лекување, 26,2 отсто помалку споредено со минатата недела. Вкупно се пријавени 309 реинфекции, со зголемување од 15,7 отсто во однос на претходната недела.

Бројките недвосмислено покажуваат дека кoронавируcот станува болест налик на обична настинка, па останува да видиме дали нашите здравствени авторитети ќе продолжат со циркузот и дискриминацијата поради која можат и кривично да одговараат или конечно ќе решат да ги следат примерите од западноевроспките земји и потполно да ги укинат постоечките рестриктивни мерки?!

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!