СО ШТО НЕ ТРУЈАТ?! МИРНЕС АЈАНОВИЌ ГО ИСТРАЖИ ВАЛКАНИОТ ДОЖД КОЈ НИ ДОАЃА ОД САХАРА - РЕЗУЛТАТИТЕ СЕ ШОКАНТНИ... (ВИДЕО)

СО ШТО НЕ ТРУЈАТ?! МИРНЕС АЈАНОВИЌ ГО ИСТРАЖИ ВАЛКАНИОТ ДОЖД КОЈ НИ ДОАЃА ОД САХАРА – РЕЗУЛТАТИТЕ СЕ ШОКАНТНИ… (ВИДЕО)

По насловите на медиумите кои постојано најавуваа појава на „опасен валкан дожд“ со сахарски песок во Европа и Босна и Херцеговина, што предизвика загриженост кај многу граѓани, Националниот кризен штаб на БиХ достави примерок до Институтот за хемиски инженеринг Тузла за лабораториско испитување на примерок на песок од југот на Тунис и примерок на песок од местото Добошница Доња кај Лукавац (БиХ) земен на 7 април 2022 година по „валканиот дожд“, со цел да се изврши компаративна анализа на вистински сахарски песок со песокот кој се наоѓа во дождот, истакна адвокатот Мирнес Ајановиќ, претседател на BOSS-Босанската партија.

Институтот за хемиско инженерство го достави Извештајот од тестирањето од 24 мај 2022 година под број: 361-02 / 22 (за подготовка е платено 725,40 км), во кој е утврдено дека во тестираниот примерок од БиХ има 24 елементи, а дека во однос на Правилникот за определување на количината на штетни и опасни материи во земјиштето на БиХ, содржината на арсен, бариум, никел и цинк е утврдена во примерок повисока од дозволената гранична вредност.

Во споредба со обичниот сахарски песок и сахарскиот песок од дождот, откриено е дека валканиот дожд содржи арсен 44 пати повеќе, бариум 660, никел 2500, цинк 64 и железо 23 пати повеќе. Исто така, утврдено е дека примероците од песокот од Сахара содржат 14,2 mg/kg алуминиум, додека песокот од валканиот дожд во БиХ содржи 10342 mg/kg, што е 728 пати повеќе алуминиум.

За да се дојде до конечен заклучок за причината за овој хемиски состав на прашина по врнежите, потребно е да се направат дополнителни анализи од повеќе различни локалитети по налог на државни институции и законски пропишани процедури за земање мостри, а претседателот на BOSS, адвокат Мирнес Ајановиќ упати барање до Советот на министри на БиХ, веднаш да се вклучи и спроведе сеопфатна анализа на теренот во Босна и Херцеговина, вклучително и токсиколошка анализа за тоа дали имало апсорпција во организмите , со цел да се добијат официјални резултати од анализите и по потреба навремено да се делува со цел да се заштитат граѓаните и екосистемите.

Тест на тунискиот песок и она што падна преку валканиот сахарски дожд

Според резултатите од споредбата на вистинскиот сахарски песок (Тунис) и она што се продава под „сахарски песок над Европа“, накратко, сахарскиот песок од валканиот дожд што падна врз нашите земји има:

 • 7 пати поголема концентрација на ЛИТИУМ
 • 8 пати поголема концентрација на ОЛОВО
 • 23 пати поголема концентрација на ЖЕЛЕЗО
 • 35 пати поголема концентрација на БАКАР
 • 44 пати поголема концентрација на АРСЕН
 • 60 пати поголема концентрација на ЦИНК
 • 70 пати поголема концентрација на МАНГАН
 • 262 пати поголема концентрација на БОР
 • 660x поголема концентрација на БАРИУМ
 • 728x поголема концентрација на АЛУМИНИУМ

Погледнете го целосното обраќање на адвокатот Мирнес Ајановиќ на следното видео:

Извор: Youtube kanal Mirnesa Ajanovića

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

 • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
 • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
 • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
 • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!