ШОКАНТНА НАУЧНА СТУДИЈА: BAKЦИНИPAHИТЕ ИМААТ ОД 5 ДО 25 ПОГОЛЕМ РИЗИК ОД ВОСПАЛЕНИЕ НА СРЦЕТО ОТКОЛКУ НЕBAKЦИНИPAHИТЕ!

ШОКАНТНА НАУЧНА СТУДИЈА: BAKЦИНИPAHИТЕ ИМААТ ОД 5 ДО 25 ПОГОЛЕМ РИЗИК ОД ВОСПАЛЕНИЕ НА СРЦЕТО ОТКОЛКУ НЕBAKЦИНИPAHИТЕ!

Воспаление на срцето кое бара болничка нега било почесто кај луѓето кои примиле вaкцина за KOBИД-19 отколку кај оние кои не ја примиле, според новата студија спроведена на десетици милиони Европејци.

Стапките на миокардитис или перикардитис, два типа на воспаление на срцето, се над нивото на невакцинираната група, поставени на 38 на 100.000 по примањето втора доза на РНК (mRNA) вакцина кај мажи на возраст од 16 до 24 години – групните студии покажаа дека тие се со најголем ризик од воспаление на срцето по вакцинацијата – открија истражувачи од здравствени агенции во Финска, Данска, Шведска и Норвешка.

Овие дополнителни случаи кај мажите на возраст од 16 до 24 години кореспондираат со 5-кратно зголемен ризик по вакцината Comirnaty и 15-кратно зголемен ризик по Spikevax во споредба со невакцинирани луѓе“, рече д-р Рикард Љунг, професор и лекар во Шведската агенција за лекови. Главните истражувачи во студијата изјавија за The Epoch Times во е-пошта.

Comirnaty е бренд за вакцината Pfizer, додека Spikevax е бренд за вакцината Modernа.

Истражувачите извлекле податоци од националните здравствени регистри, анализирајќи 23,1 милиони луѓе на возраст од 12 и повеќе години. Анализата вклучуваше податоци од 27 декември 2020 година до инциденцата на миокардитис или перикардитис или до крајот на периодот на истражување, кој беше 5 октомври 2021 година.

„Ризиците од миокардитис и перикардитис беа најголеми во текот на првите 7 дена од вакцинацијата, зголемени за сите комбинации на вакцини со mRNA и беа поизразени по втората доза“, напишаа истражувачите во студијата објавена во списанието на Американското медицинско здружение.

Модерна и Фајзер не одговорија на барањата за коментар.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!