ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧУВА ДЕНЕС ПО 13 ЧАСОТ?! РУСКАТА ВОЈСКА ИМ ДАДЕ ПОСЛЕДНА ПОНУДА НА НЕО-НАЦИСТИТЕ И СТРАНСКИТЕ ПЛАТЕНИЦИ ОД МАРИУПОЛ ДА СЕ ПРЕДАДАТ ПРЕД ДА БИДАТ ТОТАЛНО УНИШТЕНИ

ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧУВА ДЕНЕС ПО 13 ЧАСОТ?! РУСКАТА ВОЈСКА ИМ ДАДЕ ПОСЛЕДНА ПОНУДА НА НЕО-НАЦИСТИТЕ И СТРАНСКИТЕ ПЛАТЕНИЦИ ОД МАРИУПОЛ ДА СЕ ПРЕДАДАТ ПРЕД ДА БИДАТ ТОТАЛНО УНИШТЕНИ

Руската армија им даде рок на украинските вооружените сили, неонацистите и странските платеници од Мариупол да си ги спасат главите.

Министерството за одбрана на Русија објави прекин на огнот во Мариупол за последен пат.

Во 5:00 часот ќе биде воспоставена радио врска меѓу украинските сили и руските сили и ќе трае половина час.

Во 5:30 часот ќе започне радио тишина која исто така ќе трае половина час, во тој период руската страна ќе постави црвени знамиња, а украинската страна бели околу Азовстал.

Од 6:00 до 13:00 часот, украинската армија има можност да се евакуира и да им се предаде на руските сили, по што остатокот од силите ќе биде уништен.

На украинската страна и е гарантиран премин и безбедност со максимално почитување на Женевската конвенција.

Доколку одбијат, веројатно следи нивно потполно елиминирање, бидејќи рускиот стратегиски бомбардер TU-160 „Белиот лебед“ ги чека со подготвени бомби.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!