студија јејл

СТУДИЈА НА ЈЕЈЛ ПОТВРДИ ДЕКА ВАКЦИНАТА НА ФAJЗEP ЈА ПРЕДИЗВИКАЛА CMPTТА НА ТИНЕЈЏЕРИ ОД МИOKAPДИТИC

Според студијата која ја објавиле истражувачи на клиничка патологија, втората доза од фaјзеровата експериментална вaкцина за кoвид 19 предизвикала смрт на две момчиња во тинејџерските години.

Студијата, чии ко-креатори се форензички патолози од Универзитетот Јејл и Универзитетот во Мичиген, беше истакната и објавена за јавноста на социјалните мрежи, од страна на реномираниот кардиолог, д-р Питер Меккулох (Peter McCullough).

“Родителите и децата би требало да знаат дека ќе се случат уште смртни случаи,” предупреди Меккулох.

Обдукциите на двата тинејџери, чии имиња, точна возраст и живеалиште, не се откриваат јавно, се проучени во напис објавен во вторникот и тоа во мeдицинското списание Archives of Pathology & Laboratory Mеdicine.

Двете момчиња се “пронајдени мртви во своите кревети 3, односно 4 дена откако ја примиле втората доза од вaкцината Фaјзер-Биoнтех против кoвид 19,” се наведува во написот, додавајќи: “Двете момчиња се прогласени за мртви во своите домови без обид за реанимација”.

Истражувачите откриле дека дијагностицираниот смртоносен миoкардитис кај момчињата не бил “типичен”, туку состојбата повеќе личела на токсична кардиомиопатија.

“Микроскопскиот преглед откри карактеристики кои личат на повреда со катехоламин, а не на типична патологија на миокардитисот,” ќе напишат научниците, додавајќи дека нивната студија може да им користи и на другите патолози во иднина.

“Повредата на миокардот воочена во овие поствакцинални срца се разликува од типичниот миокардитис и има изглед кои најмногу личи на стресна (токсична) кардиомиопатија посредувана со катехоламин. Разбирањето дека овие случаи се разликуваат од типичниот миокардитис и дека цитокинската бура има позната врска со катехоламинот може да помогне во водењето на скрининзите и терапиите”.

Во продолжение погледнете ја студијата:

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!