najnova studija za kovid

СТУДИЈА ОТКРИВА ДЕКА ПРОДОЛЖЕН KOBИД МОЖЕБИ НЕ ПОСТОИ: ЛИЦАТА КОИ СЕ НАВОДНО БОЛНИ НАЈЧЕСТО СТРАДААТ ОД АНКСИОЗНОСТ

Една нова студија објавена во Annals of Internal Medicine во вторникот (24-ти мај) покренува сериозни прашања за тоа колку е реален „ДОЛГИОТ KOBИД“ (PASC).

Студијата не откри докази за долгорочна инфекција со KOBИД-19 кај пациенти шест или повеќе недели по почетокот на симптомите, дури и ако тие пациенти пријавиле дека имаат „долготраен KOBИД-19“.

Понатаму, студијата покажа дека оние кои пријавиле дека имаат „долг KOBИД“ биле несразмерно жени и луѓе со историја на анксиозни нарушувања.

„Истражувачките студии не пронајдоа докази за постојана вируcна инфекција, автоимунитет или абнормална имунолошка активација кај учесниците во PASC“, заклучија авторите. „Наодите кои укажуваат на инфекција при физички преглед и дијагностичко тестирање беа невообичаени.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!