СУПЕРКОМПЈУТЕР ПРЕДВИДЕ „КРАЈ НА СВЕТОТ“ ЗА 2050 ГОДИНА: ЕВЕ ЗОШТО

СУПЕРКОМПЈУТЕР ПРЕДВИДЕ „КРАЈ НА СВЕТОТ“ ЗА 2050 ГОДИНА: ЕВЕ ЗОШТО

Песимистичка машина која користи напреден алгоритам за да ги разгледа факторите, вклучително и загадувањето и наталитетот, предвиде дека „цивилизираниот живот каков што го знаеме ќе престане да постои“ во следните неколку децении.

Vesnik-broj-4-naslovna-1-Copy4

Суперкомпјутерот дизајниран да предвидува обрасци во човечката цивилизација го направи застрашувачкото предвидување дека животот каков што го знаеме ќе заврши до 2050 година.

Машината, направена во 1973 година од врвни универзитетски професори, веќе виде дека се остварија неколку од нејзините предвидувања, вклучувајќи го и падот на достапноста на природните ресурси и виталните минерали.

Нејзиниот софистициран алгоритам зема предвид различни фактори, вклучително и наталитетот и нивото на загадување за да даде проценки за тоа каков ќе биде животот.

Во тоа време, предвидувањата на компјтуерот за 2020 година тврдеа дека состојбата на планетата ќе биде „многу критична“.

„Ако не преземеме ништо за тоа, квалитетот на животот ќе се спушти на нула“, се емитуваше морничава вест на суперкомпјутерот.

„Загадувањето станува толку сериозно што ќе почне да убива луѓе, што пак ќе предизвика намалување на населението, пониско отколку што беше во 1900 година.

„Во оваа фаза, околу 2040 до 2050 година, цивилизираниот живот каков што го знаеме на оваа планета ќе престане да постои.

Мрачната машина, нарачана од Римскиот клуб и наречена „Прв свет“, предупреди дека возењето почисти автомобили и намалувањето на наталитетот е толку мала промена што е речиси ирелевантна за обезбедување на опстанокот на светот.

За жал за човештвото, предвидувањата на суперкомпјутерот се поддржани од астрономот Ројал Мартин Рис, еден од најистакнатите астрофизичари во земјата.

Тој, исто така, предвиде мрачна иднина за човештвото, тврдејќи дека катастрофалните закани од климатските промени до прекумерното потпирање на технологијата ќе го отежнат преживувањето на човештвото.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!