beros hrvatska

СВЕСНО ”УБИВАЛЕ” ЛУЃЕ ВО ХРВАТСКАТА БОЛНИЦА ВО ВИНКОВЦИ – МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЗНАЕЛ СЕ…

Конечно, телевизијата РТЛ направи добра истражувачка работа каде преку анестезиологот на Општата жупаниска болница во Винковци, Јосип Јелиќ, го разоткри веројатно најголемиот здравствен скандал во историјата на Хрватска.

Анестезиологот Јосип Јелиќ отворено говори за голем број неправилности и за многумина презентира материјални докази кои можете да ги слушнете во истрагата на RTL.

Веднаш не погоди информацијата дека Општата Жупанска болница во Винковци користи еден шприц за неколку пациенти за да заштеди, со што пациентите подолго време се изложени на смртоносни заразни болести како ХИВ, хепатитис Б и Ц.

Според пресудите на светските судови, ова се смета за класично убиство, бидејќи такво нешто не се користи во ниту една земја во светот, дури ни во сиромашна Африка.

Јосип Јелиќ за сѐ им пишувал на повеќето надлежни институции: Лекарската комора, Здружението на болнички лекари, Министерството, жупанијата, па дури и лично министерот за здравство, Вили Берош, пренесува хрватскиот портал Logicno.

Лекарската комора се прогласи за ненадлежна, ХУБОЛ не реагираше, ниту жупанијата. Ниту министерот Берош не реагираше на првото писмо. Дури откако бил предупреден дека сѐ ќе биде објавено во медиумите, министерот по неколку недели испратил увид.

Сепак, и покрај тоа, немаше никаква реакција. Јосип Јелиќ му се обратил на одговорниот за информации барајќи записник од увидот. Не му дале, туку го поканиле да го види. И покрај сѐ, Јосип Јелиќ не го добил ниту го видел записот, но по четвртата истрага добил одговор од министерот Берош дека прави тест на пропорционалност.

Ниту телевизијата РТЛ не го добила записникот, но признале дека имало дури 18 пропусти.

„По завршувањето на надзорот, назначените вештаци дале свое стручно мислење на 14.05.2021 година, во кое во 18 точки, односно заклучоци, ги навеле мерките што треба да се преземат за Одделот за анестезиологија, реанимација и интензивно лекување, да функционира по правилата на дејноста“, одговорило министерството на Берош за телевизијата РТЛ.

Јосип Јелиќ на крајот го наведува можеби најтажниот факт. Директорот на болницата, Жупан, и министерот Берош се членови на партијата ХДЗ – веќе осудена криминална организација предводена од Андреј Пленковиќ.

Јосип Јелиќ е свесен за сериозноста на обвинувањата и е подготвен да ја напушти Хрватска со сопругата.

Секој што гласал за оние кои ја вратиле Хрватска во средниот век, треба да се срами до крајот на животот. Користењето на ист шприц на повеќе пациенти е нешто невидено и монструозно. Ние во редакцијата уште не можеме да се опаметиме.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!