svetski ekonomski forum cenzura

СВЕТСКИОТ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ ПОВИКУВА НА СПОЈУВАЊЕ НА ВЕШТАЧКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА И ЛУЃЕТО ЗА ДА СЕ ЗАЈАКНЕ ЦЕНЗУРАТА

И покрај фактот што никој не праша, Светскиот економски форум сега се залага за спојување на системи на човечка и вештачка интелигенција за цензурирање на „говорот на омраза“ и „дезинформациите“ на интернет пред да ги објавите.

Извештајот објавен на официјалната веб-страница на СЕФ злокобно предупредува на опасноста од „мрачниот свет на интернет“.

Но, глобалистичкото тело, предводено од негативецот Клаус Шваб, има решение.

Тие сакаат да ги комбинираат „најдобрите“ аспекти на човечката цензура и алгоритмите за машинско учење со вештачка интелигенција за да се осигураат дека чувствата на луѓето не се повредени и мислењата против режимот се на црната листа.

„Со уникатно комбинирање на моќта на иновативната технологија, собирањето разузнавачки информации надвор од платформата и храброста на експертите за темата кои разбираат како дејствуваат актерите за закани, откривањето на злоупотреба на интернет во обем може да постигне речиси совршена точност“, се вели во написот.

По навлегувањето во цел куп глупости, написот завршува со предлагање „нова рамка: наместо да се потпираме на вештачката интелигенција за откривање во обем и луѓето да ги прегледуваат случаите на работ, клучен е пристапот предводен од интелигенција“.

„Со внесување на интелигенција курирана од луѓе, повеќејазична, надвор од платформата во базените за учење, вештачката интелигенција потоа ќе може да открие нијансирани, нови злоупотреби во обем, пред да стигнат до мејнстрим платформите. Дополнувањето на ова попаметно автоматизирано откривање со човечка експертиза за да се прегледаат крајните случаи и да се идентификуваат лажните позитивни и негативни страни, а потоа тие наоди да се вратат во комплети за обука, ќе ни овозможи да создадеме вештачка интелигенција со вградена човечка интелигенција“, се вели во написот.

Со други зборови, вашиот слободен говор најверојатно ќе биде цензуриран пред да можете да го објавите на сајтовите на социјалните медиуми. Некои тоа го нарекуваат „превентивна цензура“.

Или како што вели СЕФ: „Тимовите за доверба и безбедност можат да го запрат порастот на онлајн заканите пред да стигнат до корисниците“.

Без сомнение централно место за таквата „дезинформација“ ќе биде острата осуда на самата СЕФ, со оглед на тоа што организацијата е позната по блокирањето на своите критичари на Твитер.

Многумина би се запрашале зошто Светскиот економски форум, среде кризата со трошоците за живот, претстојната „рационализација“ на енергијата и глобалната рецесија, се занимава со нешто друго освен тоа.

Зошто едноставно не се држат само до економијата?

„Никогаш не е сигурен облог дали гласноговорникот на оваа елита од Давос ќе ги претстави своите необични „решенија“ и „предлози“ како начин за зајакнување на постоечките или воведување нови наративи; или само да изгледа зафатено и да заработува од оние кои го финансираат“, пишува Диди Ранковиќ.

„Не – не се работи за вртоглаво зголемување на инфлацијата, трошоците за енергија, па дури и безбедноста на храната во многу делови од светот. Колку и да е организацијата посветена на глобализацијата, таа е чудно глува за она што всушност се случува низ светот“.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!