СВЕТСКИОТ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ ТВРДИ ДЕКА ИМА „ЦВРСТИ, РАЦИОНАЛНИ“ ПРИЧИНИ ЗА ДЕЦАТА ДА БИДАТ МИКРОЧИПИРАНИ

СВЕТСКИОТ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ ТВРДИ ДЕКА ИМА „ЦВРСТИ, РАЦИОНАЛНИ“ ПРИЧИНИ ЗА ДЕЦАТА ДА БИДАТ МИКРОЧИПИРАНИ

Не правејќи му услуга на нивниот статус на Бонд негативец, Светскиот економски форум објави статија во која сугерира дека би било „цврст, рационален“ потег на децата да им се вградат микрочипови.

Да, навистина.

Идејата е промовирана во објава на блогот на веб-страницата на елитата во Давос, која дискутира за иднината на проширената реалност и „проширеното општество“.

„Колку и да звучат застрашувачки имплантите со чипови, тие се дел од природната еволуција на која некогаш ја претрпеле уредите за носење. Слушните помагала или очилата повеќе не носат стигма“, се тврди во написот, можеби заборавајќи дека очилата и слушните помагала не се вградени во телото, ниту пак можат да бидат контролирани од надворешни сили.

„Тие се додатоци и дури се сметаат за модно парче. Исто така, ќе еволуираат и имплантите (чиповите)“, пишува научникот Кетлин Филипс, сугерирајќи дека мејнстрим културата и влијателните луѓе ќе бидат искористени за да промовираат имплантирани чипови како трендовски статусен симбол.

Статијата ја поттикнува идејата дека „засилените“ луѓе се неизбежни и дека глобалните елити треба да воспостават монопол на моќ над технологијата за „етички“ да ја регулираат.

На технологијата и треба „вистинска поддршка, визија и смелост“, кои секако ќе ги обезбедат вашите технократски господари, истите луѓе кои очајно се обидуваат да го цензурираат Интернетот за да не можат да бидат критикувани.

„Технологијата за „засилување“ на луѓето ќе помогне во сите фази од животот: деца во средина за учење, професионалци на работа и амбициозни постари граѓани. Има многу можности“, пишува Филипс.

„Дали треба да вградите чип за следење на вашето дете? прашува научникот, додавајќи: „Постојат цврсти, рационални причини за тоа, како безбедноста“.

Како што претходно нагласивме, шефот на Светскиот економски форум Клаус Шваб во својата книга „Големиот Ресет“ напиша дека четвртата индустриска револуција „ќе доведе до спој на нашиот физички, дигитален и биолошки идентитет“, каде тој појасни дека ќе се имплантираат микрочипови што можат да читаат вашите мисли.

За време на овогодинешниот состанок на глобалните елитисти во Давос, извршниот директор на Фaјзер, Алберт Бурла, му објасни на Шваб колку наскоро ќе има „проголтливи апчиња“ – пилула со мал микрочип што ќе испрати безжичен сигнал до релевантните власти кога фармацевтскиот производ ќе се конзумира.

„Замислете ја усогласеноста“, рече Бурла.

„Не беше толку одамна кога оние што шпекулираат за иднината каде што се случува ова ќе беа отфрлени како теоретичари на заговор, но сега најгласниот портпарол на светските елити предвидува дека имплантите со чипови на крајот ќе станат само секојдневни алатки“, пишува Диди Ранковиќ.

Како што претходно известивме, едно австралиско основно училиште предвиде „микрочипови во мозокот на учениците“ во рок од 10 години пред последователно да го избрише билтенот што го содржеше морничавото пророштво.

Автор: Paul Joseph Watson за Summit News

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!